Gönderildi 26/1/2010 19:13 (#3304649) Konu: 2,5 yasinda ve hala pure yiyor moralim bozuk cok
Faal Üye
Mesajlar: 356 Bulunduğunuz yer: Chicago/U.S.A Çocuk Sayısı: 1
yani normal zamanda meseela eline kraker kurabiye cikolata misir patlamis bazen poaca alip kemiriyor yiyor yani ama ana ogunlerde beni deli ediyor kesinlikle puturlu yemiyor agzina geldimi azcik puturlu hemen cikariyor ogurmeye basliyor... napicagimi sasirdim artik bu yasta ne bilim bezelye yemegi fasulye pilav makarna dimi yemesi lazim cigneyerek yok ama bizimki nerdeeee arkadaslarimin cocuklari geliuyor nasil ozeniyorum ne guzel yiyorlar bu yemekleri yani bende veriyorum vermiyorum deil ama sonuc hep husran bu seferde gene yemekleride hafif puturlu yapiyorum zaten pilav ne kadar cekerseniz cekin puturlu kaliyor mesela .. doktorunu hic sevmiyorum bize hep ne istiyorsa nasil yiyorsa onu verin diyor normalmis efendim de bilmem ne diger seyleri yedigi icin normal diyor gelisimi guzel kilodan yana biraz sorunumuz var ama gene normal sinirlarin icinde napicami sasirdim yaaa her ogun bizim icin savas ye yemeeee bagirmaktan bogazim agriyor artik bagirmakta istemiyorum pisman oluyorum sonra ama yani inanin sinir die bisi kalmadi bende kendi haline biraktim zaten uzun zamandir yemem diyorsa yedirmiyorum ac yatiyor gunde nerdeyse 1 ogun yiyor yani neyseki sutu cok seviyor sut iciyor gerci yogurt yese daha faydali ama elimde kasikla gorunce yemek istemiyor yiycegi varsada .....
Gönderildi 26/1/2010 19:54 (#3304665 - Cevapladığınız Konu : #3304649) Konu: Re: 2,5 yasinda ve hala pure yiyor moralim bozuk cok
Onur Üyesi
oğlumu anlatmışsınız,tıpkısının aynısı bir tanede bende var.içim kasıldı artık yemek yedirmeye çalışmaktan.dediğiniz gibi poğaça,simit,kurabiye tarzı şeyleri gayet güzel yiyor.ama makarnanın,pilavın tadını bilmiyor ağzına sürmüyor.bende artık bıraktım,umarım birgün yiyecek diye düşünüyorum
Gönderildi 27/1/2010 10:54 (#3304936 - Cevapladığınız Konu : #3304665) Konu: Re: 2,5 yasinda ve hala pure yiyor moralim bozuk cok
Onur Üyesi
Çocuk Sayısı: 1
canım benim kızımda tıpkı böyleydi. istediği şeyleri çok güzel yerken istemediği birşeyi bir pirinç tanesi bile olsa kusardı. yavaş yavaş ve zamanla alışıyor kızım şimdi 3 yaşında herşeyi yiyor.. hatta şimdi pütürsüz çorba görmek bile istemiyor. biraz sabır lazımm. bırakın bi süre aç kalsın yemek istemediğinde üstüne gitme istemediği zaman bırak sonrasında bidahaki öğüne kadar hiç bir şey verme yemediği zaman aç kalacağını bilsinnn. ben böyle başa çıkabildim. birde kızım sakız sayesinde çiğnemeyi iyice öğrendi çene kasları güçlendii. deneyebilirsin bunu. tabii dikat et yanından ayrılma. kolay gelsin zor bir süreçç...
Gönderildi 28/1/2010 23:05 (#3306156 - Cevapladığınız Konu : #3304649) Konu: Re: 2,5 yasinda ve hala pure yiyor moralim bozuk cok
Uzman Üye
ayy aynen benim ezgiş benim kızımda 2.5 yaşına girecek 2 ay sonra ama hala yemek sorunumuz bitmedi sanki hiç bitmiycek gibi herşeyi blendırlarsam sorun yok ne olursa yer ezildiği sürece ama diğer türlü yanağının kenarına alıyor artık saattlerce ordaa imkanı yhok yutmuyoo napim valla bende depresyon ilacı bile kullandım sinirden üzüntüden sonra olan bana oldu bırakınca hastanelik oldum 1 ay çektim ialç nasıl bişise öle bırakılmazmış dengem bozuldu resmenn
Gönderildi 29/1/2010 16:55 (#3306710 - Cevapladığınız Konu : #3304649) Konu: Re: 2,5 yasinda ve hala pure yiyor moralim bozuk cok
Kıdemli Üye
merhaba , oğlum şu anda 3,5 yaşında sizin oğlunuzun yaşındayken pütürlü şeyleri çok güzel yiyebilmesine rağmen bahsettiğiniz bezelye , yeşil mercimek gibi yemekleri yemezdi kıymalı çorbaları istemezdi , bu tip şeyleri 3 yaşından sonra tam olarak yiyebilmeye başladı hatta canı istemezse hala da tükürüyor, merak etmeyin sizinki de alışır yapabileceğiniz tek şey sabırlı olmak ve arasıra denemekten vazgeçmemek,zaten çoğu çocuk 3 yaşını geçince pütürsüz şeyleri yemek istemiyor , kıtırdayan ve taneli şeyleri tercih ediyor, ancak makarna ve pilavı bence olduğu gibi yedirmeye çalışın azar azar alışır, mesela makarnayı markette satın alırken onun fikrini sorabilirsiniz pişirirken biraz yardım etmesini sağlayabilirsiniz , bu tip şeyler işe yarayabilir , oğlum makarnayı pek sevmiyordu bu şekilde alıştı.
Gönderildi 7/2/2010 11:31 (#3311158 - Cevapladığınız Konu : #3304649) Konu: Re: 2,5 yasinda ve hala pure yiyor moralim bozuk cok
Onur Üyesi
Mesajlar: 5234 Bulunduğunuz yer: İstanbul-Beykoz;) Çocuk Sayısı: 1
selam
benim kızım 1 yaşında ama makarna bile yiyor tabak tabak yemiyor tabi önüne koyuyorum o eliyle alıp yiyor
ben 7-8 aylıkkenn başladım pütürlü vermeye benim kızımda öğürüyordu hala bazı şeyleri öğürür mesela patatesi sevmiyor ama ona göre bi liste yapıyorum eline ne yersek veriyoruz kemirirken pütürlüye de alışıyor o ara
ama artık pütürlü yemeğe ikna etmelisin anaokuluna gittiği zaman zorlanan çocuklar var kardeşimin okulunda 4 yaşında ve pütürlü yiyemiyor kardeşim çok uğraştı onunla şu an yiyebiliyormuş annesi bile çok şaşırmış
Gönderildi 9/2/2010 02:49 (#3312302 - Cevapladığınız Konu : #3304649) Konu: Re: 2,5 yasinda ve hala pure yiyor moralim bozuk cok
Faal Üye
Mesajlar: 356 Bulunduğunuz yer: Chicago/U.S.A Çocuk Sayısı: 1
tesekkurler cevaplar icin yanliz deilmisim evet yuvaya gidince alisir diyorlar ama ona daha cok var neyse bende kasmiyorum artik keyfi bilir ister yesin ister yemesin biraktim artikkk...sunu anladim ki isine gelen seyi yiyor pizza yer sandevic mesela yer nutellali ekmek yer portakal elma eline alir yer yesil fistik findik yer yani enteresan ole kofte falan henuz yemiyor et sevmiyor sanirim yavas yavas artik alisacak
Gönderildi 13/2/2010 08:24 (#3315273 - Cevapladığınız Konu : #3304649) Konu: Re: 2,5 yasinda ve hala pure yiyor moralim bozuk cok
Üye
ahhhh bizdede aynı sorun var canım benim kızımda 14 aylık oldu kusmaları biraz azaldı ancak pütürlü hiçbişey yemiyor doktorumuzda üstüne gitmeyin diyor onun kızıda 2 yaşına kadar böyleymiş umarım düzelirler allah yardımcımız olsun çok zor
Bebek
Kokusu Web Sitesi MediOzon.com - Medicolozon.com Eser Medikal Sağlık Hiz.Tic.Ltd.Şirketi
nin Aile ve Çocuklarımıza hizmetidir.
Bebek Kokusu Sitesinden Uyarı. Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek
isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır. Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık
ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır.
Yazılar, sadece yazarların bilgilerini, deneyimlerini ve fikirlerini aktarmaktadır.
İçeriği başkaları tarafından doğru ve geçerli bulunmayabilir. Sitede yer
alan yazı ve resimlerin kopyalanması, her türlü kullanımı ve bilgilerin
uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar
sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Bunlardan dolayı
ortaya çıkabilecek hiç bir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz.