Üye Ol Anasayfam Yap
Bebek Kokusu'na Hoşgeldiniz. GİRİŞ. Şu anda sitemizde 2 kullanıcı online .
Sitemizin tüm özelliklerine ulaşabilmek için ÜYE olmanız gerekir.
Forumlar Sohbet
Arama Kayıt ol Giriş

Öncelikli Receller
Yöneticiler:

Geçeceğiniz sayfa : < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >
Görüntelediğiniz sayfa 6 [10 sayfadaki mesaj sayısı]
Bir önceki konu :: Bir sonraki konu
Paylas   Yemek Kokusu -> Et , Tavuk ,Balık, Sebze YemekleriMesaj formatı
 
Eylül Ece
Gönderildi 30/8/2006 22:21 (#681430 - Cevapladığınız Konu : #65005)
Konu: RE: Seftali receli



Kıdemli Üye

Mesajlar: 828
50010010010025
Bulunduğunuz yer: Bodrum
Çocuk Sayısı: 1
Asya çok teşekkürler Ben de bu akşam şeftali reçeli yapayım o zaman...
Yukarı
zeliss
Gönderildi 31/8/2006 10:31 (#681937 - Cevapladığınız Konu : #65000)
Konu: Re: Receller



500050002000100100100100
Bulunduğunuz yer: istanbul / KARTAL
Çocuk Sayısı: 1
bende bu akşam kayısı reçeli yapayım diyorum
Yukarı
ÇİÇEK71
Gönderildi 31/8/2006 11:20 (#682033 - Cevapladığınız Konu : #65000)
Konu: RE: Receller



Uzman Üye

Mesajlar: 1883
1000500100100100252525
Bulunduğunuz yer: İSTANBUL


HAZIRLADIĞIM KAYISI,PORTAKAL VE AYVA REÇELLERİM VAR İLK DENEMELERİM FENA OLMADI
Yukarı
enescim
Gönderildi 21/9/2006 19:21 (#722759 - Cevapladığınız Konu : #65000)
Konu: RE: Receller



Uzman Üye

Mesajlar: 2385
2000100100100252525
Bulunduğunuz yer: KIRIKKALE
Çocuk Sayısı: 2
AYVAYI RENDELEYİNCEDE ÇOK HOŞ OLUYOR ASYA ELLERİNE SAĞLIK
Yukarı
BEDİŞ
Gönderildi 26/9/2006 23:26 (#731236 - Cevapladığınız Konu : #65000)
Konu: Re: Receller



Onur Üyesi

Mesajlar: 4092
20002000252525
Bulunduğunuz yer: PRENSESLERİMİN ODASINDAYIM:)
Çocuk Sayısı: 1
ZÜRBİYET
1FİNCAN SÜZME BAL,
1FİNCAN PEKMEZ
1FİNCAN TEREYAĞ
1 FİNCAN İRİCE ÇEKİLMİŞ CEVİZ
HAZIRLANIŞI
Tereyağ bir tavada eritilir, pekmez ve bal ilave edilerek bir taşım kaynatılır.
Soğuduktan sonra ceviz katılır. Kahvaltılarda ekmeğe sürülerek yenir.
Yukarı
emel_erencan
Gönderildi 10/10/2006 13:59 (#757062 - Cevapladığınız Konu : #65000)
Konu: Re: Receller


2525
Bulunduğunuz yer: istanbul
Çocuk Sayısı: 1
murdum erıği receli :

1 Kg Mürdüm eriği
750 g Şeker
1/2 limon suyu
Erikleri yıkayıp, çekirdeklerinden ayırıp, ufak ufak doğrayın. Her 1 Kg için 750 g şeker üstüne gezdirip bir gece bekletin. Suyunu salmış erikleri bir derin tencereye gecirip, limon suyunuda ilave edip, 5-6 saat en hafif derecedeki ateşte yavaş yavaş aradabir karıştırarak kaynatın. 5-6 saat sonra reçel koyu bir kıvama gelmiş ve rengi tamamen koyulaşmış olacak. Birer reçel kavonozuna geçirip ağızlarını kapatıp kaldırın.


Yukarı
gulbahcesi21
Gönderildi 25/10/2006 13:38 (#780999 - Cevapladığınız Konu : #65000)
Konu: Re: Receller


Yeni Üye

Mesajlar: 4


Çocuk Sayısı: 1
benimde ilk reçel yapışım olacak
Yukarı
enescim
Gönderildi 28/11/2006 21:41 (#853903 - Cevapladığınız Konu : #65000)
Konu: Re: Receller



Uzman Üye

Mesajlar: 2385
2000100100100252525
Bulunduğunuz yer: KIRIKKALE
Çocuk Sayısı: 2
kayısı reçelini yaparken çekirdeklerini de içine atınca çok güzel oluyor
Yukarı
idilnazım
Gönderildi 1/3/2007 01:37 (#1087024 - Cevapladığınız Konu : #65000)
Konu: RE: Receller



Kıdemli Üye

Mesajlar: 806
500100100100
Bulunduğunuz yer: evim evim güzel evim :)(sakarya)
Çocuk Sayısı: 1
malum yaz geliyo karpuz kabuklarınızı atmayın çünkü bu reçel süper oluyo

ben hazırını yemiştim ilk sonra google dan buldum şiddetle tavsiye ediorum enfes bi tat

Karpuz Reçeli

Kalın kabuklu orta boy 1 karpuz

8-10 adet karanfil

7-8 su bardağı şeker

1 limon

Yapılışı

Karpuzu yıkayıp dilimlere ayırınız. Her dilimi içinin kırmızı kısmı kabuk üzerinde yarım cm kalacak

şekilde kesiniz. Dış kabuğunun yeşil kısmını soyunuz. Zevke göre 3 cm çapında daire veya üçgenlere

kesiniz. 1 çay bardağı su ve 1 su bardağı şekerle bir taşım kaynatıp, bir gece bekletiniz. Ertesi günü

şekerin tamamını ve karanfilleri katıp hafif hararetli ısıda reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatınız.

Limon suyunu ilave edip bir taşım kaynatınız.


afiyet olsun......


not: isterseniz kabuları soyduktan sonra bir gece bekletin biraz daha yumuşak oluyo...


ölçülü isterseniz 2.tarif (aynı şekilde)

1 kg. karpuz kabuğu,

1.5 kg. şeker,

750 gram su,

7 8 karanfil

1 limon suyu veya 1 .5 gram limon tuzu hesap edilir

aslında hazır yapılanlarda sönmüş kireç suyu kullanılıyo kireç suyu duru bir hal alınca duru suyu

alınıp karpuz kabuklarının üzerine dökülüyo ve bir gece bekletiliyo ama zor olduğu için bu şekildede

güzel oluyo


Düzenleyen idilnazım 1/3/2007 01:54
Yukarı
enescim
Gönderildi 1/3/2007 08:56 (#1087255 - Cevapladığınız Konu : #65000)
Konu: Re: Receller



Uzman Üye

Mesajlar: 2385
2000100100100252525
Bulunduğunuz yer: KIRIKKALE
Çocuk Sayısı: 2
Yeliz teşekkürler
Yukarı
Geçeceğiniz sayfa : < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >
Görüntelediğiniz sayfa 6 [10 sayfadaki mesaj sayısı]
Başka Foruma Geç :
Bu forumda arama yapmak için
Print edilebilir versiyon
Konuyu E-mail ile link olarak gönder

Bebek Kokusu Web Sitesi MediOzon.com - Medicolozon.com Eser Medikal Sağlık Hiz.Tic.Ltd.Şirketi nin Aile ve Çocuklarımıza hizmetidir.

Bebek Kokusu Sitesinden Uyarı.
Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır. Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Yazılar, sadece yazarların bilgilerini, deneyimlerini ve fikirlerini aktarmaktadır. İçeriği başkaları tarafından doğru ve geçerli bulunmayabilir. Sitede yer alan yazı ve resimlerin kopyalanması, her türlü kullanımı ve bilgilerin uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Bunlardan dolayı ortaya çıkabilecek hiç bir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz.

Site Kullanım Kuralları, Hukuki Şartlar ve Telif Hakları



(Bu siteye ait tüm cookieleri sil)