Üye Ol Anasayfam Yap
Bebek Kokusu'na Hoşgeldiniz. GİRİŞ. Şu anda sitemizde 14 kullanıcı online .
Sitemizin tüm özelliklerine ulaşabilmek için ÜYE olmanız gerekir.
Forumlar Sohbet
Arama Kayıt ol Giriş

Öncelikli Receller
Yöneticiler:

Geçeceğiniz sayfa : < 1 2 3 4 5 6 ... >
Görüntelediğiniz sayfa 1 [10 sayfadaki mesaj sayısı]
Bir önceki konu :: Bir sonraki konu
Paylas   Yemek Kokusu -> Et , Tavuk ,Balık, Sebze YemekleriMesaj formatı
 
Asya Yusof
Gönderildi 12/4/2004 22:10 (#65000)
Konu: Receller



2000500100100100
Bulunduğunuz yer: Kanada,
Çocuk Sayısı: 1

Ayva Reçeli 


Malzeme :

1 kg sarı kokulu Ayva, 2 limon suyu 1,5 kg şeker

Yapılışı :

Ayvaları yıkayıp kabuklarını soyup dörde bölünüz. Çekirdek yataklarını çıkarıp ince dilim, üçgen kibrit çöpü vs. gibi istediğiniz şekilde doğrayınız. Doğradığınız Ayvaları bir limon suyu sıkılmış suya koyunuz (Ayvaların karamaması için) Ayvaların doğradıkdan sonra hepsini limonlu sudan çıkarıp bir kere daha yıkayınız. Üzerini örtecek kadar su ile ateşe koyunuz. Ayvalar hafif yumuşayınca şekeri dökünüz. Ağzı açık olarak orta hararetli ateş üzerinde Reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatınız. (Reçelin renfi açık ise ateşi hahfletip kaynatınız, Reçel istediğiniz renge gelince ateşi çoğalatabilirsiniz). Kıvamnının gelmesine yakın bir limon suyu sıkıp tekrar 3-4 taşım daha kaynatınız. Köpüğünü temizleyip, Kavanozlara boşaltın. Soğutup, kapağını kapatıp serin yerde muhafaza edin..
Yukarı
Asya Yusof
Gönderildi 12/4/2004 22:11 (#65001 - Cevapladığınız Konu : #65000)
Konu: Gul receli



2000500100100100
Bulunduğunuz yer: Kanada,
Çocuk Sayısı: 1

Gül Reçeli 


Malzeme :

Yarım kg. Gül yaprağı, 6 su bardağı şeker, 4 su bardağı su, 1 çorba kaşığı limon suyu

Yapılışı :

Gül yapraklarının kırmızı ve beyaz yapraklarını ayırınız. İki cam kavonozdan birine, bir kat kırmızı gül bir kat şeker koyup, ağzını ıslak bir bez ile örtünüz. Diğer kavonaza da beyaz gül ve bir kat toz şeker olmak üzere yerleştirdikten sonra, üzerine 2 su bardağı sıcak su ve gül yaprakları ile aynı işlemi tekrar yapınız. 3 gün beklettikten sonra, kırmızı ve beyaz yaprakların suyunu ve kalan şekeri, kesip (veya el ile yoğurun) kırmızı gül yapraklarını, her iki gülün suları ile birlikte kaynatınız. Diğer reçeller gibi, kıvamına gelince, limon suyunu da ekleyip ateşten indirip soğumaya bırakarak kavonoza koyup azını sıkıca kapatarak saklayabilirsiniz...
Yukarı
Asya Yusof
Gönderildi 12/4/2004 22:12 (#65002 - Cevapladığınız Konu : #65000)
Konu: Kara dut receli



2000500100100100
Bulunduğunuz yer: Kanada,
Çocuk Sayısı: 1

Kara Dut Reçeli 


Malzeme :

1 kg Kara dut, 1 limon suyu, 1 kg şeker

Yapılışı :

Kara dutları bir kaptan diğerine aktarmak sureti ile zedelemeden yıkayınız.(Ezilmemelerine dikkat ederek) Saplarını ayırınız. Şekeri üzerine bir parmak geçecek kadar su ile ateşe koyup kaynatınız. Şurup koyulaşınca Kara dutları içine atınız. Kara dutla şurup 3-4 taşım kaynayınca tencereyi ateşden indiriniz. 4-5 saat bekletiniz. Kara dutların suyunu bırakması ve bir miktar şekerli suyu bünyelerine almaları için. Tekrar tencereyi ateşe koyup orta hararetdeki ateşde reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatınız. Kıvamının olamsına yakın bir limon suyunu sıkıp 3-4 taşım daha kaynatıp ateşden alın. Köpüğünü temizleyip Kavanozlara boşaltın. Soğunca kapağını kapatıp serince yerde saklayınız...
Yukarı
Asya Yusof
Gönderildi 12/4/2004 22:13 (#65004 - Cevapladığınız Konu : #65000)
Konu: Patlican receli



2000500100100100
Bulunduğunuz yer: Kanada,
Çocuk Sayısı: 1

Patlıcan Reçeli 


Malzeme :

1 kg. çekirdeksiz yumuşak bostan patlıcanı, 2 adet limon suyu, 250 gr. sönmemiş kireç, 5-6 litre su

Yapılışı :

Patlıcanları yıkayıp kabuklarını soyunuz. Dörde veya altıya kesip 4-5mm. kalınlığında parçalar halinde doğrayınız. Kireçli suyu hazırlamak için 250 gr. kirecin üzerine 5-6 litre su koyup kireci eritip durulmaya bırakın. Durulmuş kireçli suya patlıcan parçalarını atıp 6-7 saat bekletiniz. Sonra bu sudan patlıcanları çıkartıp, bol su ile 6-7 defa iyice yıkayınız. Bir tencereye şekeri koyup, üzerine iki parmak geçecek kadar su koyup kaynatınız. Tatlı şurubu kıvamına gelince patlıcanları atıp, reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatınız. İndirmeye yakın Limon suyunu koyup, bir taşım daha kaynatıp ateşten alınız. Kavanoza koyup soğutun. Soğuyunca kapağını kapatıp yeneceği zamana kadar serin yerde saklayınız...
Yukarı
Asya Yusof
Gönderildi 12/4/2004 22:14 (#65005 - Cevapladığınız Konu : #65000)
Konu: Seftali receli



2000500100100100
Bulunduğunuz yer: Kanada,
Çocuk Sayısı: 1

Şeftali Reçeli 


Malzeme :

1 kg yarma Şeftali, 1 limon suyu, 1 kg şeker

Yapılışı :

Şeftalileri yıkayıp ikiye ayırarak çekirdeklerini çıkartınız. İstediğiniz şekilde doğrayıp, şekerini üzerine döküp bir gece bekletiniz. Sabahleyin orta hararetli ateşe koyup kıvamına gelinceye kadar pişiriniz. İnmesine yakın bir limon suyu sıkıp, bir-iki taşım kaynatıp ateşden alınız. Köpüğünü temizleyip, Kavanozlara boşaltın. Soğutup, kapağını kapatıp serin yerde muhafaza edin...
Yukarı
Asya Yusof
Gönderildi 12/4/2004 22:14 (#65006 - Cevapladığınız Konu : #65000)
Konu: Cilek receli



2000500100100100
Bulunduğunuz yer: Kanada,
Çocuk Sayısı: 1

Çilek Reçeli 


Malzeme :

1 kg kokulu Çilek, 1 limon suyu, 1 kg şeker

Yapılışı :

Çilekleri bir kaptan diğerine aktarmak sureti ile 3-4 defa iyice yıkayınız.(Ezilmemelerine dikkat ederek) Saplarını ayırınız. Şekeri üzerine bir parmak geçecek kadar su ile ateşe koyup kaynatınız. Şurup koyulaşınca Çilekleri içine atınız. Çileklerle şurup 3-4 taşım kaynayınca tencereyi ateşden indiriniz. 4-5 saat bekletiniz. "Çileklerin" suyunu bırakması ve bir miktar şekerli suyu bünyelerine almaları için. Tekrar tencereyi ateşe koyup orta hararetde ki ateşde Reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatınız. Kıvamının olamsına yakın bir limon suyunu sıkıp 3-4 taşım daha kaynatıp ateşden alın. Köpüğünü temizleyip Kavanozlara boşaltın. Soğunca kapaığnı kapatıp serince yerde saklayınız...
Yukarı
Asya Yusof
Gönderildi 12/4/2004 22:15 (#65007 - Cevapladığınız Konu : #65000)
Konu: incir receli



2000500100100100
Bulunduğunuz yer: Kanada,
Çocuk Sayısı: 1

incir Reçeli 


Malzeme :

100 adet küçük yeşil incir, 2 limon suyu, 1kg şeker

Yapılışı :

İncirleri yıkayıp kabuklarını soyunuz. Bir tencereye koyup 15-20 dakika haşlayınız. Ateşden alıp 5-6 su yıkayınız.Yine acısının çıkması için suda yarım saat bekletiniz. Şekeri tencereye koyup su ilave ederek koyuca bir şurup haline getiriniz.Daha sonra incirin suyunu iyice süzüp şuruba ilave ediniz. Reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatınız. İnmesine yakın limon suyunu koyup 1-2 taşım daha kaynatınız. Köpüğünü temizleyip, Kavanozlara boşaltın. Soğutup, kapağını kapatıp serin yerde muhafaza edin...
Yukarı
Asya Yusof
Gönderildi 12/4/2004 22:16 (#65008 - Cevapladığınız Konu : #65000)
Konu: Kayisi receli



2000500100100100
Bulunduğunuz yer: Kanada,
Çocuk Sayısı: 1

Kayısı Reçeli (kuru


Malzeme :

500 gr kuru kayısı, 1 limon suyu, 1,5 kg şeker

Yapılışı :

Kayısıları yıkayıp bol ılık su ile akşamdan ıslatınız. Ertesi gün sudan çıkarıp tekrar yıkayınız. Üzerini öretcek kadar su ile bir tencereye koyarak orta hararetde ateş üzerinde ağzı kapalı olarak hafifce haşlayınız. Kayısılar yumuşayınca şekerini dökünüz. Kıvamı gelinceye kadar, ağzı açık olarak kaynatınız. Kıvamın olmasına yakın bir limon suyunu sıkıp tekrar 3-4 taşım kaynatınız.Ateşden indirip,köpüğünü temizleyip, sıcak iken kavanozlara boşaltın. Soğutup, kapağını kapatıp serin yerde muhafaza edin...
Yukarı
Asya Yusof
Gönderildi 12/4/2004 22:17 (#65009 - Cevapladığınız Konu : #65000)
Konu: Portakal receli



2000500100100100
Bulunduğunuz yer: Kanada,
Çocuk Sayısı: 1

Portakal Reçeli 


Malzeme :

1 kg yafa veya washington Portakal, 1 limon suyu, 1,5 kg şeker

Yapılışı :

Portakalların kabuklarındaki parlaklığın gitmesi için dış kabuklarını çok hafif rendeleyiniz. Portakalları yıkayıp bol su ile ateşe koyunuz. Su kaynamaya başlayınca 5-10 dakkika kaynatmaya devam ediniz. Kaynayan Portakalların suyunu süzüp tekrar soğuk su koyup Portakalları kaynatınız. Bu işlemi ;Portakallar yumuşayıncaya ve acılığı gidinceye kadar 3-4 defa yaplılması gerekir. Son kaynatmadan sonra Portakalları kaynar sudan çıkarıp hemen suğuk suya koyarak soğutunuz. Soğuyan Portakalları istediğiniz şekilde doğrayınız. Şekiller yarım veya bütün daire, üçgen kuşbaşı vs. şekilerde olabilir. Şekeri temiz kalaylı bakır veya emaye bir tencereye koyup kaynatarak koyulaştırınz. Koyulaşan şuruba doğranmış Portakalları atarak orta hararetli ateşde Reçel kıvamına gelerek kaynatınız. Reçelin olmasına yakın bir limon suyu koyup tekrar 3-4 taşım daha kaynatınız. Ateşden indirip,köpüğünü temizleyip, sıcak iken kavanozlara boşaltın. Soğutup, kapağını kapatıp serin yerde muhafaza edin...
Yukarı
Asya Yusof
Gönderildi 12/4/2004 22:18 (#65010 - Cevapladığınız Konu : #65000)
Konu: Visne receli



2000500100100100
Bulunduğunuz yer: Kanada,
Çocuk Sayısı: 1

Vişne Reçeli 


Malzeme :

1 kg Vişne, 1 limon suyu, 1,5 kg şeker

Yapılışı :

Vişneleri bir kaptan diğerine aktarmak sureti ile 3-4 defa iyice yıkayınız.(Ezilmemelerine dikkat ederek) Saplarını ayırınız. (dilerseniz Vişnelerin çekirdeklerinide bu safhada çıkartabilirsiniz.) Şekeri üzerine bir parmak geçecek kadar su ile ateşe koyup kaynatınız. Şurup koyulaşınca Vişneleri içine atınız. Vişnelerle şurup 3-4 taşım kaynayınca tencereyi ateşden indiriniz. 4-5 saat bekletiniz. "Vişnelerin" suyunu bırakması ve bir miktar şekerli suyu bünyelerine almaları için. Tekrar tencereyi ateşe koyup orta hararetde ki ateşde Reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatınız. Kıvamının olamsına yakın bir limon suyunu sıkıp 3-4 taşım daha kaynatıp ateşden alın. Köpüğünü temizleyip Kavanozlara boşaltın. Soğunca kapaığnı kapatıp serince yerde saklayınız...
Yukarı
Geçeceğiniz sayfa : < 1 2 3 4 5 6 ... >
Görüntelediğiniz sayfa 1 [10 sayfadaki mesaj sayısı]
Başka Foruma Geç :
Bu forumda arama yapmak için
Print edilebilir versiyon
Konuyu E-mail ile link olarak gönder

Bebek Kokusu Web Sitesi MediOzon.com - Medicolozon.com Eser Medikal Sağlık Hiz.Tic.Ltd.Şirketi nin Aile ve Çocuklarımıza hizmetidir.

Bebek Kokusu Sitesinden Uyarı.
Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır. Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Yazılar, sadece yazarların bilgilerini, deneyimlerini ve fikirlerini aktarmaktadır. İçeriği başkaları tarafından doğru ve geçerli bulunmayabilir. Sitede yer alan yazı ve resimlerin kopyalanması, her türlü kullanımı ve bilgilerin uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Bunlardan dolayı ortaya çıkabilecek hiç bir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz.

Site Kullanım Kuralları, Hukuki Şartlar ve Telif Hakları



(Bu siteye ait tüm cookieleri sil)