Üye Ol Anasayfam Yap
Bebek Kokusu'na Hoşgeldiniz. GİRİŞ. Şu anda sitemizde 74 kullanıcı online .
Sitemizin tüm özelliklerine ulaşabilmek için ÜYE olmanız gerekir.
Forumlar Sohbet
Arama Kayıt ol Giriş

Öncelikli YEMEK SITEME TR DEN GIRLMEDIGINDEN BURADAN PAYLASICAM..
Yöneticiler:

Geçeceğiniz sayfa : < 1 2 3 4 5 6 ... >
Görüntelediğiniz sayfa 1 [10 sayfadaki mesaj sayısı]
Bir önceki konu :: Bir sonraki konu
Paylas   Yemek Kokusu -> Et , Tavuk ,Balık, Sebze YemekleriMesaj formatı
 
Asya Yusof
Gönderildi 12/9/2007 04:43 (#1635061)
Konu: YEMEK SITEME TR DEN GIRLMEDIGINDEN BURADAN PAYLASICAM..



2000500100100100
Bulunduğunuz yer: Kanada,
Çocuk Sayısı: 1

Bazi arkadaslarim turkiyeden  siteme giremiyorlar bana mail attilar ve bebekkokusuna koymami istediler umarim bir  mahsuru yoktur bundan boyle  siteme ekledigim tum tariflerimi  turkiedeki arkadaslarim buradan gorebilecekler canan  hanim eyer mahsuru varsa buradan cikarttabilirisniz  tesekurler..

 

Antepfistigi Ruyasi

Published September 11th, 2007 Comments Edit

Dun evde okadar cok antep fistigim var hale ne yapayim deyince aaa dur sana guzel bir tarif yollayim dene dedi  ve bana sitenin adresini yolladi ingilizce sitesi asgidaki  buradan yazdigim yere tiklarsaniz gorebilirsiniz..

ingilizcesini gormek isterseniz buradan

Malzemelerim

hamurum icin

225 grm un

1/2 cay kasigi  tuz

50 grm seker

1/4 toz karanfil

250 grm tere yagi

1 yumurta sarisi

icinin malzemesi

200 grm badem

300 grm antep fistigi

250 grm ince ovutulmus toz seker

1/2 kakule

1/2 cay kasigikaranfil

150 grm taze sikilmis portakal suyu

4 yumurta sarisi

uzeri icin malzeme

portakal rendesi 

 antep fistigi

bir tutam tuz

1 yumurta sarisi

2 yemek kasigi sut

1 yemek kasigi bal

1 fincan(turk kahvesi fincani) gul suyu

arzu edilinirse servis yaparken uzerine  cremsanti

Yapilisi

Oncelikle hamurunu yapmak icin kuru malzemeyi unu tuzu  sekeri karanfili mixserin icersine koydum tere yaginida koyup birkac kere mixserde cevirdim biraz hamurumsu olana kadar ama tamemen hamur olmaya yuz tutmusken yumurta sarisinida ilave edip bir kere daha mixserden gecirip hamurumu elime aldim biraz un tezgahin uzerine koyup elim ile guzel bir hamur yaptim

hamuru cok yumusak oluyor merak etmeyin un ile toplayabilirisiniz  daha sonra hamuru saranrap ile sarip buz dolabina koydum 30 dakika buz dolabinda hamuru beklerken ben diyer taraftan icinin malzemesini hazirlamaya gectim

robot un icersine bademi antep fistigini koyup makinadan ince  olana kadar cektim onlari bir kenara cektim ve sekeride ayni sekilde incecik olana kadar robattan gecirdim daha sonra hepsini birlikte koyup 15 dakika kadar makinadan gecirdim bu karisim okadar ince ogutuldu ki artikbadem ve fistik  kendi yagini biraz cikartmaya basladi

  karisima yavas yavas portakal suyunu doktum bu arada birazda portakal rendesinden ve karanfilimi kakulemi koydum  birkac kerede bu sekidle gecirdim krema seklini almaya basladi ve yumurta sarisinida ilave ettim bunu kenara aldim

buz dolabindaki hamurumu cikarttim  tard kalibima gore boyutunu actim bir parmakdan cok az kalinlikta hamurunu yaptim ve catal ile hamurumu deldim her tarafini kalibimi yaglamadim benim kalibim teflon oldugundan ama siz kendi kalibiniza gore ayarlayabilirisniz daha sonra  buzluga koydumn 10 dakika kadar

 kalibimin ici hamurum kadar bir yagli keyat kesip icersine nuhut doldurdum ki hamura agirlik yapsin yada sizde agirlik meseleri dedikleri metal meselerden varsa kulanabilirsiniz bende olmadigindan nohut koydum ve firina koyup 20 dakika pisirdim daha sonra 20 dakika sonra nohutlari cikarttip 10 dakika daha tekrar pisirdim..

firindan cikan kaliptaki hamurun icersine yaptigim bademli ve antep fistikli harcimi doktum ve firina koyup 15 dakika pisirdim 15 dakikadna sonra cikarttim yumurta sarisina sutumu ilave edip  firca ile uzerine surdum ve tekrar firina koyup 10 dakika daha pisirdim 10dakikanin sonunda firindan cikti ve sogumasi icin bangonun  ustunde 20 dakika beklettim  bir fincan gul suyuna balimi karistirip yine firca ile tamanen bu karisimi uzerine surdum bende crem santi olmadigi icin  portakal rendesi ve fistiklarla servis yaptim arkadasim  ben daha tadina bakmadan is cikisi geldi ve tadina bakti :<b></b>) 10 uzerinden 10 aldim sizlerde deneyin biraz agir bir tatli diyede sakin yapmamazcilik etmeyin yaninda turk kahvesi ile super gidiyor inanin bana…

afiyet oolsunnn…

Yukarı
Asya Yusof
Gönderildi 12/9/2007 04:48 (#1635063 - Cevapladığınız Konu : #1635061)
Konu: 7 baharatli MISIR pilavi



2000500100100100
Bulunduğunuz yer: Kanada,
Çocuk Sayısı: 1

Ben daima pirincimi  thai pirinci kulaniyorum jasmine white scented rice  olucak yasemin kokulu princ bundan birkac yil once misirli bir arkadasimin evinde yemistim bu pilavi bizde pilav cok tuketiliyor ve her yemegin yaninda beyaz pilav olucak ben cok fazla beyaz pilav hastasi deyilim onun icin ara sira pilava renk gelsin tad gelsin diye deyisik pilavlar yapmaya  calisiyorum..

Malzemem

1 yemek kasigi 7 baharat(baharatcilardan yedi baharat derseniz yada avrupa veya amerikadaysaniz arap dukkanlarindan bulabilirisiniz)

1 cay kasigi zencefil

1 su bardagi kiyma

1 kuru sogan

1cay bardagi karisik sebze garnituru (bezelye ve havuc)

2 bucuk bardak pirinc(uc kere soguk suda yikanmis olucak)

3 bardak su sicak su

2 yemek kasigi tere yagi

arzuya gore tuz karabiber

Yapilisi

Tere yagin icersine soganlari kucuk kucuk dogradim kavurmaya basladim kiymami ilave edip tamamen kiyma ve sogani kavurdumbu arada sebzeyi ilave ettim baharatlarimi koydum tuzunu karabiberini ilave ettim yikanmis princleirmide ilave edip kavurmaya basladim hepsini  uc kere dondure dondure teplon tencederede cevirdim sicak suyu ilave edip birkre kaynattiktan sonra atesin altini en dusuk ayara getirip tamenen kistim ve demlendire demledire pilavimi pisirdim

afiyet olsun..



Düzenleyen Asya Yusof 12/9/2007 04:50
Yukarı
Asya Yusof
Gönderildi 12/9/2007 04:52 (#1635064 - Cevapladığınız Konu : #1635061)
Konu: Tabooli..



2000500100100100
Bulunduğunuz yer: Kanada,
Çocuk Sayısı: 1

Tabooli (lubnanlilarin kisiri)

Published August 24th, 2007 Comments Edit

Lubnanli arkadasimin cok guzel hazirladigi bir salata aslinda bizim kisir dedigimiz bulgurlu salatayi cok andiriyor  ama  tabi daha farklisi  cok lezzetli denemenizi siddetle tavsiye ederim..

Malzemeler

2 demet maydonoz

2 demet taze sogan

1 demet nane

2 tane domates

1/2 cup  bulgur

1/2 limon

zeytin yagi, tuz

Yapilisi

Maydonoz yapraklarini ayiklayin yikayin ayni sekilde nane ve taze soganlarida yikayip ayikayin hepsini ince ince dograyin domatesleride kucuk kucuk kesin bulguru sicak suda 15 dakika bekletin hepsini bir kaseye alin uzerine zeytin yagini limonu sikin tuzunu ilave edip servise alin  afiyet olsun..

Yukarı
Asya Yusof
Gönderildi 12/9/2007 04:55 (#1635065 - Cevapladığınız Konu : #1635061)
Konu: RE: YEMEK SITEME TR DEN GIRLMEDIGINDEN BURADAN PAYLASICAM..



2000500100100100
Bulunduğunuz yer: Kanada,
Çocuk Sayısı: 1

afiyet olsun…

Kulbasti tavuk

Published August 26th, 2007 Comments Edit

Diceksiniz kulbasti tavuk nasil olur :<b></b>) merakiniza deyicek cunku cok lezzetli oluyor..

bir kac poz resmini aldim hangisini  koyacagimi bilemiyordum hepsini koydum..

Eveligunu yengem bana kulbastinin tarifini sorunca ona etli olan kulbastinin tarifini verdim ama hemen aklima benimde yapma  fikri geldi ama ben ogunu et yerine tavuk cikarmistim buzluktan

birde  tavuk la deneyim dedim  cok lezetli oldu bundan sonra illa etle yapicam diye bir kanun yok yani tavuklada cok lezzetli oluyormus..

Malzemelerim

6 parca tavuk govsu

1 kasik biber salcasi

3 tane  tatli biber

3 tane domates

sarmisak tozu, kara biber, kekik, tuz

1/2 cay bardagi sivi ya

1 su bardagi su

Yapilisi

Tavuk gouslerimi arkali onlu tuz, kara biber,sarmisak tozunu ve kekiki ile bol bol arkali onlu serptim onlari tavaya koyup  yagida ilave edip kizarttim bunlari tepsi guvece aldim biberleride dograyip ayni tavada kizarttim ayni sekilde domatesleride dilimleyip biberlerden sonra onlarida kizarttim

biberleri ve domatesleri tavugun ustune koydum bir kasik biber salcasini ve suyuda ilave ettim birazdaha tuzunun tadina baktim tuzunun yeterliginden emin olduktan sonra 

aleminyon keyadi ile guvecimi sardim  bahcedeki eski bbq yu yaktim iyicene atesi sonmeye  yuz tutmusken  masamin ucu ile atesleri cekip guvec tepsisini atesin ordasina oturtdum ve biraz daha ates kozleri ile  tamamen gomdum 30 dakika agir  goz atesinde pisirdim  suyunun yarisini cektikten sonra kendi yagini saldiktan sonra  ve tamemen pistine emin olduktan sonra yanina pilav ve salata ile servis yaptim..

afiyet olsun



Düzenleyen Asya Yusof 12/9/2007 04:56
Yukarı
mavicik
Gönderildi 12/9/2007 10:31 (#1635338 - Cevapladığınız Konu : #1635061)
Konu: Re: YEMEK SITEME TR DEN GIRLMEDIGINDEN BURADAN PAYLASICAM..



Onur Üyesi

Mesajlar: 7072
500020002525
Bulunduğunuz yer: Çin-Şangay
Çocuk Sayısı: 1
Asyacım çok iyi yaptın, buradan takip edelim
Bu arada o antep fıstıklı olan tam ramazanda beni öldürecek galiba
Yukarı
handan2003
Gönderildi 12/9/2007 10:31 (#1635339 - Cevapladığınız Konu : #1635061)
Konu: Re: YEMEK SITEME TR DEN GIRLMEDIGINDEN BURADAN PAYLASICAM..


Uzman Üye

Mesajlar: 1945
100050010010010010025

Çocuk Sayısı: 1
ASYACIM BEN S,TENE GİREBİLİYORUM HERHANGİ BİR SORUNDA YOK.TARİFLERİNDE ÇOK GÜZEL.HELE ŞU ANTEPFISTIĞI RÜYASINA BAYILDIM EN KISA ZAMANDA DENEYECEĞİM.YALNIZ BİR SOUM OLACAK ÜSTÜNDE SANKİ YUFKA VARMIŞ GİBİ GÖRÜNÜYOR BU GÖRÜNÜMÜ NASIL KAZANIYOR
Yukarı
zeliss
Gönderildi 12/9/2007 11:29 (#1635499 - Cevapladığınız Konu : #1635061)
Konu: Re: YEMEK SITEME TR DEN GIRLMEDIGINDEN BURADAN PAYLASICAM..



500050002000100100100100
Bulunduğunuz yer: istanbul / KARTAL
Çocuk Sayısı: 1
ay bunlar harika valla
Yukarı
BALIM..
Gönderildi 12/9/2007 12:01 (#1635587 - Cevapladığınız Konu : #1635061)
Konu: RE: YEMEK SITEME TR DEN GIRLMEDIGINDEN BURADAN PAYLASICAM..



Onur Üyesi

Mesajlar: 3965
200010005001001001001002525
Bulunduğunuz yer: istanbul/ümraniye
Çocuk Sayısı: 2
Hamiş hamiş canım çekti o antep fıstığı rüyasını. Ne olcek şimdi
Yukarı
özgür-bora
Gönderildi 12/9/2007 16:48 (#1636548 - Cevapladığınız Konu : #1635061)
Konu: RE: YEMEK SITEME TR DEN GIRLMEDIGINDEN BURADAN PAYLASICAM..



Onur Üyesi

Mesajlar: 5824
5000500100100100
Bulunduğunuz yer: İstanbul / Kozyatağı
Çocuk Sayısı: 2
Asya hepsi muhteşem gözüküyor.fotoğraflaman zaten daha da güzel.

Ellerine sağlık..........

amanın ya nerden baktım bu resimlere,offffff
Yukarı
Asya Yusof
Gönderildi 12/9/2007 20:42 (#1637027 - Cevapladığınız Konu : #1635339)
Konu: Re: YEMEK SITEME TR DEN GIRLMEDIGINDEN BURADAN PAYLASICAM..



2000500100100100
Bulunduğunuz yer: Kanada,
Çocuk Sayısı: 1
yok uzerinde yufka yok sadece yumruta sarisi surdum sut ile karistirdim tadida cok guzel denemenizi tavsiye ederim asil orjinal tarifinde krema suruluyordu sut yerine bende olmadiginda sut kulandim cokda iyi oldu..
Yukarı
Geçeceğiniz sayfa : < 1 2 3 4 5 6 ... >
Görüntelediğiniz sayfa 1 [10 sayfadaki mesaj sayısı]
Başka Foruma Geç :
Bu forumda arama yapmak için
Print edilebilir versiyon
Konuyu E-mail ile link olarak gönder

Bebek Kokusu Web Sitesi MediOzon.com - Medicolozon.com Eser Medikal Sağlık Hiz.Tic.Ltd.Şirketi nin Aile ve Çocuklarımıza hizmetidir.

Bebek Kokusu Sitesinden Uyarı.
Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır. Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Yazılar, sadece yazarların bilgilerini, deneyimlerini ve fikirlerini aktarmaktadır. İçeriği başkaları tarafından doğru ve geçerli bulunmayabilir. Sitede yer alan yazı ve resimlerin kopyalanması, her türlü kullanımı ve bilgilerin uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Bunlardan dolayı ortaya çıkabilecek hiç bir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz.

Site Kullanım Kuralları, Hukuki Şartlar ve Telif Hakları



(Bu siteye ait tüm cookieleri sil)