Üye Ol Anasayfam Yap
Bebek Kokusu'na Hoşgeldiniz. GİRİŞ. Şu anda sitemizde 53 kullanıcı online .
Sitemizin tüm özelliklerine ulaşabilmek için ÜYE olmanız gerekir.
Forumlar Sohbet
Arama Kayıt ol Giriş

Öncelikli Corbalar
Yöneticiler:

Geçeceğiniz sayfa : < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... >
Görüntelediğiniz sayfa 7 [10 sayfadaki mesaj sayısı]
Bir önceki konu :: Bir sonraki konu
Paylas   Yemek Kokusu -> Et , Tavuk ,Balık, Sebze YemekleriMesaj formatı
 
Furkan-Enes
Gönderildi 31/12/2004 15:34 (#154094 - Cevapladığınız Konu : #34872)
Konu: RE: Corbalar



Onur Üyesi

Mesajlar: 12825
50005000200050010010010025
Bulunduğunuz yer: Uzun İnce Bir Yoldayım...
Çocuk Sayısı: 3

cıvırla (fasulye çorbası)

malzemeler:

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • yarım yemek kaşığı tereyağı
  • 1 soğan, yemeklik doğranmış
  • 2-3 yeşil biber
  • 2 domates
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı bulgur
  • 5 su bardağı sıcak su
  • 250 gr taze fasulye, verev kesilmiş
  • 150 gr beyaz peynir, ufalanmış
  • tuz
  • karabiber

hazırlanması:

1. soğanı zeytinyağı ve tereyağında kavurun. pembeleşince doğradığınız biberleri, soyup doğradığınız domatesleri, salçayı ve bulguru ekleyin. bir süre daha kavurun.

2. kavrulunca 5 su bardağı suyu ekleyip tencerenin ağzı kapalı olarak 10 dakika pişirin. pişirdikten sonra fasulyeleri ekleyin. tencerenin ağzını tekrar kapatıp fasulyeler yumuşayana kadar pişirin.

3. fasulyeler pişince peyniri, tuzu (peynir tuzlu olduğu için az) ve karabiberi ilave edin. bir taşım kaynatıp altını kapatın.

Yukarı
Furkan-Enes
Gönderildi 31/12/2004 15:35 (#154096 - Cevapladığınız Konu : #34872)
Konu: RE: Corbalar



Onur Üyesi

Mesajlar: 12825
50005000200050010010010025
Bulunduğunuz yer: Uzun İnce Bir Yoldayım...
Çocuk Sayısı: 3

tavuk suyu çorba

malzemeler:

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 adet tavuk but
  • 2 baş kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • tuz
  • karabiber

hazırlanması:

1. tavuk butu derisinden ayırıp göğüs ve 2 baş kuru soğan ile birlikte haşlayın. haşlanmış etleri suyun içinden alıp minik minik doğrayın.

2. 2 yemek kaşığı unu 2 yemek kaşığı tereyağı ile ayrı bir çorba tenceresine alın. unun kokusu gidene kadar (yaklaşık 3-4 dakika) kavurun.

3. tavuğu haşladığınız et suyuna bir miktar kaynamış su ilave edin. (toplam 2 litre olacak kadar). bu suyu unun üzerine azar azar ekleyin.

4. sarımsakları dövün ve doğranmış tavuklarla birlikte tencereye ilave edin. çorbanın suyun kontrol ederek tuzunu ayarlayın. (kontrol etmenizin nedeni tavuk suyunun tuzlu olması). 10 dakika pişirin. bu arada tencerenin ağzını açık tutmaya özen gösterin.

5. en son servis yaparken üzerine çekilmiş karabiber serpin.

Yukarı
Furkan-Enes
Gönderildi 31/12/2004 15:37 (#154100 - Cevapladığınız Konu : #34872)
Konu: RE: Corbalar



Onur Üyesi

Mesajlar: 12825
50005000200050010010010025
Bulunduğunuz yer: Uzun İnce Bir Yoldayım...
Çocuk Sayısı: 3

kereviz çorbası

  • 1 kuşbaşı doğranmış kereviz
  • 1 kuşbaşı doğranmış havuç
  • 1 kuşbaşı doğranmış patates
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • bir tutam hindistan cevizi rendesi
  • tuz, karabiber
  • 1 lt su

  • tencereye 3 su bardağı suyu, patates, kereviz ve havucu koyup, kapağı kapalı olarak kaynatın. kaynadıktan sonra ateşi hafifletin ve sebzeler iyici yumuşayana kadar pişirin. biraz soğuyunca blendırdan geçirin, bir kenara koyun. ayrı bir tavada yağı ısıtın. unu ekleyin ve çok hafif pembeleşince sütü azar azar katın. bu arada püre haline gelen sebzelere 1 litre kaynar suyu ekleyip biraz kaynatın. kaynayınca çorbadan birkaç kaşık alıp un-süt karışımına ekleyin. karışımı çırpma teli ile karıştırar pürüzsüz bir hal almasını sağlayın. karışımı kaynayan çorbanın içine hızla karıştırarak dökün. tuz, karabiber ve hindistan cevizini de ilave edip 4-5 dk. daha kaynatın.

    kaynak;www.portakalagaci.com

    Yukarı
    serifesun
    Gönderildi 18/2/2005 14:00 (#176574 - Cevapladığınız Konu : #34872)
    Konu: RE: Corbalar



    Kıdemli Üye

    Mesajlar: 982
    500100100100100252525
    Bulunduğunuz yer: İSTANBUL/MERTER
    Çocuk Sayısı: 1
    Kış çorbası

    Kış çorbası
    KAÇ KİŞİLİK: 6
    HAZIRLAMA SÜRESİ: 10 dk
    PİŞME SÜRESİ: 30 dk

    Malzemeler:

  • 200 gr ıspanak
  • 2 havuç
  • 1 patates
  • 1 kereviz
  • 200 gr brokoli
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 kahve fincanı ince bulgur
  • 1 su bardağı süt kreması
  • 8 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 15 gr tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
  • Tuz

    Hazırlanışı:
    * Ispanak, havuç, patates, kereviz, brokoli ve maydanozu temizleyip ince doğrayın. Sebzeleri 8 bardak kaynar suda haşlayın. Sebzeleri süzüp suyunu ayırın. Sebzeleri blenderden geçirip püre haline getirin.

    * Sebze suyunu bir tencereye alın. Bulguru ilave edip 10 dakika pişirin. Sebze püresini ekleyin. 10-15 dakika kısık ateşte pişirin. Kremayı ilave edin ve tencereyi ocaktan alın.

    * Küçük bir tavada tereyağını kızdırın. Nane, kırmızı tozbiber ve tuz ekleyip karışımı çorbanın üzerine gezdirerek dökün. Servis kâselerine paylaştırıp sıcak olarak servis yapın.

  • Yukarı
    hatice güney
    Gönderildi 12/6/2005 01:59 (#246246 - Cevapladığınız Konu : #34872)
    Konu: RE: Corbalar


    Uzman Üye

    Mesajlar: 1316
    1000100100100

    Çocuk Sayısı: 1
    işte size kremalı tavuk çorbası:
    malzemeler: 1 adet tevul göğsü, 3 çk buğday unu, yarım sb riviera zeytin yağı, 2 sb süt, 3-4 sb su, tuz ve karabiber, 2 kaşık ince bulgur, 1 kaşık tel şehriye.
    tavuk göğsünü su ile haşlayıp didik didik edin. haşlama esnasında su azaldıysa biraz daha ekleyip didiklenen etle kaynatmaya devam edin. o kaynarken zeytinyağı ile unu kavurun ve kaynayan suyun içine boşaltın.bulgur ve tel şehriyeyi de koyup kısa aralıklarla karıştırarak birkaç dakika pişirin. şimdi tuz ve karabiberini ekleyin. bebişler için karabiber miktarını ayarlayın ha!!! en son da sütünü ekleyip bir iki taşım kaynatın . SÜTLE DAHA FAZLA KAYNATIR YA DA SÜTÜ ERKEN KOYARSANIZ SÜT KESİLİVERİR. işte şimdi afiyet olsun:hah: z.gif :qs:
    Yukarı
    hmyra
    Gönderildi 11/8/2005 15:03 (#282908 - Cevapladığınız Konu : #34872)
    Konu: RE: Corbalar



    Faal Üye

    Mesajlar: 296
    100100252525
    Bulunduğunuz yer: istanbul
    Çocuk Sayısı: 1
    bir çorba tarifi de benden:

    SUCUK SOSLU YOĞURT ÇORBASI.

    1 KAŞIK UN, 3-4 KAŞIK YOĞURT VE 1 YUMURTAYI MİKSERLE TENCEREDE ÇIRP. SONRA ÜZERİNE SOĞUK SU KOY YAKLAŞIK 5-7 BARDAK VE KARIŞTIRARAK OCAKTA PİŞİR. ÇORBA KOYULAŞIP KAYNAYINCA ALTINI KIS, TUZUNU KOY. BİR MÜDDET DAHA KARIŞTIR VE OCAKTAN AL. AĞZINI KAPAT.

    AYRI BİR YERDE KÜÇÜK BİR TAVADA MARGARİNİ ERİT. KARE ŞEKLİNDE DİLİMLENMİŞ SUCUKLARI KOY. ONLAR KIZARIRKEN ÜZERİNE YARIM YEMEK KAŞIĞI VARSA BİBER SALÇASI KOY.. BİBER SALÇAN YOKSA SADECE PUL BİBER DE OLUR. EN SON ÜSTÜNE DEREOTUNU DA EKLE VE SOSU OCAKTAN AL.

    SERVİS YAPARKEN KASELERE ÖNCE ÇORBAYI DOLDUR. SONRA ÜZERİNE SUCUKLU SOSTAN BİRER KAŞIK KOY. AFİYET OLSUN.

    VALLA BU ÇORBA ÇOK LEZZETLİ. MİSAFİRLERİM DE BAYILIYOR. TAVSİYE EDERİM...

    Yukarı
    semuse
    Gönderildi 14/9/2005 13:04 (#304527 - Cevapladığınız Konu : #34872)
    Konu: RE: Corbalar


    Üye

    Mesajlar: 33
    25

    Çocuk Sayısı: 1
    Tarifler için teşekkürler bunları oğlum için deneyeceğim inanın....:)):ohh:
    Yukarı
    sevgi ve ikizleri
    Gönderildi 19/9/2005 01:02 (#307103 - Cevapladığınız Konu : #34872)
    Konu: RE: Corbalar



    Uzman Üye

    Mesajlar: 1903
    1000500100100100100
    Bulunduğunuz yer: ÇORLU/ TEKİRDAĞ
    Çocuk Sayısı: 3

    BROKOLİ ÇORBASI[c vitamini yönünden zengin]

    Malzemeler

    yarım kg brokoli

    bir adet soğan

    bir bardak süt

    tuz

    karabiber

    YAPILIŞI

    Brokoliyi yarım litre suyla haşla blendırdan geçir.Diğer tarafta tencerede bir kaşık unu kavur blendırdan geçirdiğinbrokolileri dök iki taşım kaynayınca sütü ekle ocaktan indir.Arzuya göre nane maydonoz ekle

    AFİYET OLSUN



    Düzenleyen sevgi ve ikizleri 19/9/2005 01:03
    Yukarı
    mother
    Gönderildi 31/10/2005 16:43 (#333877 - Cevapladığınız Konu : #34872)
    Konu: RE: Corbalar



    Onur Üyesi

    Mesajlar: 8371
    5000200010001001001002525
    Bulunduğunuz yer: İstanbul
    Çocuk Sayısı: 2
    MMMMM yemeklerrrr

    Kabak Çorbası, (4 kişilik)

    1 Havuç
    1 soğan
    1 patates
    1 diş sarımsak
    1 büyük kabak
    1 yeme kaşığı z.yağ
    Çeyrek demek dereotu
    1 çay kaşığı safran
    3 yemek kaşığı krema

    Dereotu, safran ve krema haricindeki tüm malzemeleri küçük küçük doğrayıp 4 su bardapı suyla yumuşayıncaya kadar haşlayalım, sonra blenderdan geçirelim küçük küçük doranmış dereotu safran ve kremayı yavaş yavaş ilave edelim, suyunu ve tuzunu ayarlayarak bir taşım kaynatalım, servis edeken üzerine tereyağ ve biber yakılabilir.

    Afiyet olsun
    Yukarı
    arda alp
    Gönderildi 13/11/2005 10:12 (#343328 - Cevapladığınız Konu : #282908)
    Konu: RE: Corbalar


    1002525

    Çocuk Sayısı: 1
    oğlum sucuk delisi.çok fazla yiyor.yoğurt çorbası iyi olacak vitamin değeride yüksek.sevgiler
    Yukarı
    Geçeceğiniz sayfa : < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... >
    Görüntelediğiniz sayfa 7 [10 sayfadaki mesaj sayısı]
    Başka Foruma Geç :
    Bu forumda arama yapmak için
    Print edilebilir versiyon
    Konuyu E-mail ile link olarak gönder

    Bebek Kokusu Web Sitesi MediOzon.com - Medicolozon.com Eser Medikal Sağlık Hiz.Tic.Ltd.Şirketi nin Aile ve Çocuklarımıza hizmetidir.

    Bebek Kokusu Sitesinden Uyarı.
    Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır. Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Yazılar, sadece yazarların bilgilerini, deneyimlerini ve fikirlerini aktarmaktadır. İçeriği başkaları tarafından doğru ve geçerli bulunmayabilir. Sitede yer alan yazı ve resimlerin kopyalanması, her türlü kullanımı ve bilgilerin uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Bunlardan dolayı ortaya çıkabilecek hiç bir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz.

    Site Kullanım Kuralları, Hukuki Şartlar ve Telif Hakları



    (Bu siteye ait tüm cookieleri sil)