Üye Ol Anasayfam Yap
Bebek Kokusu'na Hoşgeldiniz. GİRİŞ. Şu anda sitemizde 4 kullanıcı online .
Sitemizin tüm özelliklerine ulaşabilmek için ÜYE olmanız gerekir.
Forumlar Sohbet
Arama Kayıt ol Giriş

Öncelikli Corbalar
Yöneticiler:

Geçeceğiniz sayfa : < ... 9 10 11 12 13 14 15 16 >
Görüntelediğiniz sayfa 15 [10 sayfadaki mesaj sayısı]
Bir önceki konu :: Bir sonraki konu
Paylas   Yemek Kokusu -> Et , Tavuk ,Balık, Sebze YemekleriMesaj formatı
 
sıradanbirkadın
Gönderildi 14/9/2008 15:42 (#2428479 - Cevapladığınız Konu : #34872)
Konu: Re: Corbalar



Onur Üyesi

Mesajlar: 4184
20002000100252525
Bulunduğunuz yer: DALAMANYA
Çocuk Sayısı: 2
Elinize sağlık çorbaların hepsi çok güzel...

Aklınızda bulunsun yayla çorbasına pişerken tuz atarsanız kesiliyor, o yüzden piştikten sonra altını kapattığınızda tuzu ekleyin bakın kesilmediğini göreceksiniz...

Benim yanımda yardımcım vardı babası aşçı, o yayla çorbasını muhteşem yapardı.

Sadece suyu kaynatır ve yumurta, yoğurt, un, pirinç ve nane karışımını kaynayan suya eklerdi.

Pirinçler pişince çorba hazır olurdu ve sonra tuz eklerdi... Valla hazırları gibi olurdu...
Muhteşem yani...

Düzenleyen sıradanbirkadın 14/9/2008 16:06
Yukarı
bersis
Gönderildi 1/11/2008 00:25 (#2540076 - Cevapladığınız Konu : #34872)
Konu: Re: Corbalar


20005002525
Bulunduğunuz yer: samsun
Yukarı
rukiye_agustos
Gönderildi 1/11/2008 16:46 (#2541237 - Cevapladığınız Konu : #34872)
Konu: RE: Corbalar


Kıdemli Üye

Mesajlar: 904
500100100100100

Çocuk Sayısı: 2
Böylesine güzel çorba tariflerini burada paylaştığınız için teşekkürler.çorba çok severim ama insan değişiklik arıyor benim için çok iyi oldu.bugün brokoli çorbasını yaptım ve gerçekten çok beğendim.sırayla diğerlerinide denemek istiyorum

Tekrar teşekkürler
Yukarı
esocum
Gönderildi 5/11/2008 15:28 (#2551751 - Cevapladığınız Konu : #2541237)
Konu: RE: Corbalar



Uzman Üye

Mesajlar: 2156
20001002525
Bulunduğunuz yer: Sakarya-Adapazarı
Çocuk Sayısı: 1
 

Brokoli çorba

Hazırlanışı :

Brokoli ve pırasayı ayıklayıp robottan geçirin küçük parçalar haline getirin. Sıvıyağ da pırasaya tuz ekleyip biraz kavurun. Sonra brokoli ekleyin. Tekrar kavurun. Üzerine 6 bardak su ilave edilip, 3-4 dakika düdüklü tencere de pişirin. Ateşten aldıktan ve kapağını açtıktan sonra bir müddet soğumaya bırakın. Daha sonra içine kremasını ekleyin, el blenderi veya mikserle iyice karıştırın. (Dilerseniz karabiber de ekleyebilirsiniz)  

Bezelye çorbası

Hazırlanışı :

1 çorba kaşığı bezelyeyi ayırarak gerisini haşlayın. Haşlanmış bezelyeleri süzgeçten geçirin. Unu yağda kavurun ve biraz su ilave ederek karıştırın. Süzdüğünüz bezelyeyi ilave ederek karıştırın. Et suyunu ekleyerek kaynatın. İçine ayırdığınız 1 çorba kaşığı bezelyeyi ilave edin, tuz ve karabiberini ayarlayın. İnce kıyılmış dereotunu üzerine serpin. Dilerseniz yağda kızdırılmış kırmızıbiberle servis yapabilirsiniz. 

Bahar çorbası

Hazırlanışı :

Soğan, elma ve havucu soyup küçük küpler halinde doğrayın. Sıvıyağı kızdırıp soğan, elma ve havucu 5 dakika kavurun. Un ve köriyi ekleyip karıştırarak birkaç dakika pişirin. Et suyunu ilave edip 5 dakika kaynatın. Limon suyu, tuz ve karabiberi ekleyip 40 dakika pişirin. Çorbayı blenderle ezip, tekrar ısıtın.
 

Düğün çorbası

Hazırlanışı :

Parça eti 3 litre suyla hızlı ateşte haşlayın. İçine yıkayıp kabuğunu soyduğunuz ve küp küp doğradığınız havucu ekleyin. İnce ince doğradığınız soğanı da ilave ederek etler yumuşayana dek pişirin. Kaynama sırasında arasıra tencerenin kapağını açıp, suyun üstüne çıkan etin köpüğünü bir kaşıkla alın. Pişen etleri bir tabağa alın. Suyundan yarım su bardağı ayırarak kalan diğer suyu tencereye boşaltın (suyun 2 litre olması lazım) ve kaynamaya bırakın. 2 kahve fincanı unu yarım su bardağı soğuk etsuyuna yedirin. Yoğurdu, yumurta sarılarını, limon suyunu da bu karışıma ilave ederek iyice karıştırın. Kaynamakta olan etsuyuna azar azar karıştırarak yedirin. 15 dakika ağır ateşte pişirin. Tabağa ayıdığınız etleri çorbaya ilave edin ve tuzunu ayarlayın. Margarin ile kırmızıbiberi ateşte kızdırarak çorbanın üzerinde gezdirin. Kaselere koyup sıcak olarak servis yapın

 

Enginar çorba

Hazırlanışı

Taze enginarları temizleyip limon suyu ilave edilmiş 2 su bardağı suda haşlayıp delikli kepçe ile ayrı bir tabağa alın. 1.5 çorba kaşığı tereyağını kızdırıp, unu pembeleşinceye kadar karıştırarak kavurun. Sıcak et suyunu ve enginarı haşladığınız suyu ilave edip kaynatın. Enginarları ve kıyılmış dereotunu kaynamakta olan suya ekleyin. Enginarlar yumuşayınca süt kreması, tuz ve karabiberi ilave edip 5 dakika daha pişirin. Kalan tereyağını kızdırıp, kırmızı tozbiberi kavurun. Çorbanın üzerine gezdirerek döküp kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın
.
  

Havuç çorbası

Hazırlanışı :

Havuçları ince doğrayıp, 2 çorba kaşığı sıvıyağda hafifçe öldürün. Sonra 1 su bardağı suda haşlayın ve iyice yumuşak bir hale getirin. Süzgeçten geçirip, püre haline getirin. Bir tencerede 6 su bardağı etsuyu, yeterice tuz ve püre haline getirdiğiniz havuçları koyup kaynamaya bırakın. 1 Çorba kaşığı sıvıyağda unu kavurun. Karıştırarak 2 su bardağı süt ilave edin. Yumurta sarılarını ilave ederek iyice karıştırın. Ateşten aldığınız havuçlu karışıma azar azar dökerek bir taraftanda karıştırarak kaynama derecesine gelince bir taşım kaynatıp, ocaktan alın. 

Işkembe çorbası

Hazırlanışı :

Yarım kilo dana kemiğini kaynatın, köpüklerini delikli bir kepçe ile alın. İşkembeden ayrılan üç büyük parçayı, kemiklerin içine atın. Yumuşacık oluncaya dek kaynatın. Pişince kemikleri çıkarıp, atın. Soğuduktan sonra işkembeleri bıçak yardımıyla ince ince kıyın. Bir kaseye iki yemek kaşığı dolusu un, yarım su bardağı soğuk su koyup bulamaç haline gelinceye kadar karıştırın. Sonra kemiğin sıcak suyundan iki kepçe ilave edin ve doğradığınız işkembelerle beraber et suyuna katıp pişirin. İçilecek kıvama geldiğinde ateşten alın. Et suyunda çırpılmış bir yumurta sarısını çorbaya ilave edin.Bir yemek kaşığı tereyağı eritin, biraz soğuduktan sonra toz kırmızı biberi ilave edip, çorbanın üzerine gezdirin. 3-4 diş ezilmiş sannısağa bir miktar sirke ve yarım limon sıkıp, servis yapın. Kereviz çorbaHazırlanışı

Kerevizleri elma gibi soyup yıkayın.
İri parçalar halinde doğrayıp limon suyu ve 1 su bardağı kaynar su ile tencerede 10-15 dakika pişirin. Haşlanmış kerevizleri suyu ile birlikte sıcak sıcak rondonun içine koyup karıştırarak püre yapın. Dereotlarını da ekleyip tekrar karıştırın. Boşalan tencerede unu yağ ile kavurun. Et suyunu ısıtın,ılık haldeki et suyunu veya aynı miktar suyu yedirerek kavrulmuş una ekleyin. Tuz,karabiber ve kereviz püresini ekleyip bir taşım kaynatın. Sıcak sıcak servis yapın.
 Mengen çorbaHazırlanışı

Kemik suyunu veya suyu kaynatın. Yıkanmış pirinci ilave edip pişirin. Un, limon suyu, yoğurt ve yumurtanın sarısını az miktarda su ilave ile çıpın. Kaynamakta olan suya yavaş yavaş ilave ederek sürekli karıştırın.
Kıvamı koyulaşıncaya kadar pişirin. Eritilmiş 2 yemek kaşığı margarinde naneyi kızartıp, çorbanın üzerinde gezdirin. Diğer tarafta küçük küpler halinde doğranmış patatesleri sıvıyağda kızartıp süzün ve çorbaya ilave edin. Tuz ekleyip ocaktan alın.
Yukarı
esocum
Gönderildi 5/11/2008 15:31 (#2551764 - Cevapladığınız Konu : #2551751)
Konu: RE: Corbalar



Uzman Üye

Mesajlar: 2156
20001002525
Bulunduğunuz yer: Sakarya-Adapazarı
Çocuk Sayısı: 1
YEMEK ŞİRKETİNDE ÇALIŞIYORUM SİZE DE EKLEMEK İSTEDİM BAZI TARİFLERİ

Düzenleyen esocum 5/11/2008 15:31
Yukarı
güzideee
Gönderildi 24/11/2008 19:50 (#2608294 - Cevapladığınız Konu : #34872)
Konu: Re: Corbalar



Uzman Üye

Mesajlar: 1651
10005001002525
Bulunduğunuz yer: Tekirdağ
Çocuk Sayısı: 1
Teşekkürler canım tarifleri için. Deniycem hepsini.
Yukarı
PRENSESSS İLOŞ
Gönderildi 24/11/2008 22:25 (#2608652 - Cevapladığınız Konu : #34872)
Konu: RE: Corbalar


Kıdemli Üye

Mesajlar: 871
5001001001002525

TAVUKLU UN ÇORBASI

KÜÇÜK BİR PARÇA TAVUK GÖĞSÜNÜ HAŞLIYORUZ DİDİYORUZ 

UNU YAĞDA(YAĞ ZEVKE GÖRE TEREYAĞ VEYA SIVIYAĞ) PEMBELEŞİNCEYE KADAR KAVURUYORUZ.İÇİNE DOMATES RENDELİYORUZ BİRAZDA SALÇA KAVRULSUN KARIŞIRARAK HAŞLADIĞIMIZ TAVUĞUN SUYUNU İLAVE EDİYORUZ DİTTİĞİMİZ TAVUĞUDA İLAVE EDİYORUZ TUZ PULBİBER VE NANE EKLEYİP KARIŞTIRARAK PİŞİRİYORUZ.  SICAK VE ACILI OLURSA DAHA LEZZETLİ OLUYOR......

 AFİYET OLSUN......

Yukarı
NUR&CAN
Gönderildi 25/11/2008 10:00 (#2609611 - Cevapladığınız Konu : #34872)
Konu: Re: Corbalar



Uzman Üye

Mesajlar: 2025
200025
Bulunduğunuz yer: Ankara
Çocuk Sayısı: 2
Tarifler için teşekkürler.
Yukarı
tuğba nilsuu
Gönderildi 25/11/2008 17:01 (#2611570 - Cevapladığınız Konu : #34872)
Konu: RE: Corbalar



Onur Üyesi

Mesajlar: 3610
20001000500100

Çocuk Sayısı: 1
şehriyeli tavuk çorbası
malzemeler
1 adet kemiksiz tavuk göğsü
göz kararı tel şehriye
3 adet domates
3 adet sivri biber
yapılışı
öncelikle tavuk göğsünü haşlıyoruz. haşlandıktan sonra alıp didikliyoruz. tencereye sıvıyağı koyuyoruz. ince ince kıydığımız domatesleri (yada rendelediğimiz) ve biberleri yağda kavuruyoruz kavrulunca üstüne tavuğu haşladığımız suyu (üzerine biraz daha su ilave edin) koyup kaytıyoruz kaynayınca şehriyeleri ekleyip pişiriyoruz pişmeye yakın didiklediğimiz tavuk göğsünü tuzunu ve birazda pul biber ekleyip bir taşım kaynatıruz ve ocaktan alıyoruz
Yukarı
bilgenbilge
Gönderildi 25/2/2009 16:24 (#2845519 - Cevapladığınız Konu : #34872)
Konu: Re: Corbalar



Onur Üyesi

Mesajlar: 2616
2000500100
Bulunduğunuz yer: bebişlerinin yanı
Çocuk Sayısı: 2
dün havuç, kabak, brokoli, patates haşladım blenderdan geçirdim.diğer tarfafta da pirinç ya da hamur (küçük küçük kesilmiş annem yapmıştı) haşlıyorum.sonra içine blenderdan geçirdiğim sebzeleri ekliyorum.yoğurdu unla çırpıp ekliyorum.kaynayıncaya kadar karıştırıyorum.üstüne de nane sosu gayet güzel oluyor.
Yukarı
Geçeceğiniz sayfa : < ... 9 10 11 12 13 14 15 16 >
Görüntelediğiniz sayfa 15 [10 sayfadaki mesaj sayısı]
Başka Foruma Geç :
Bu forumda arama yapmak için
Print edilebilir versiyon
Konuyu E-mail ile link olarak gönder

Bebek Kokusu Web Sitesi MediOzon.com - Medicolozon.com Eser Medikal Sağlık Hiz.Tic.Ltd.Şirketi nin Aile ve Çocuklarımıza hizmetidir.

Bebek Kokusu Sitesinden Uyarı.
Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır. Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Yazılar, sadece yazarların bilgilerini, deneyimlerini ve fikirlerini aktarmaktadır. İçeriği başkaları tarafından doğru ve geçerli bulunmayabilir. Sitede yer alan yazı ve resimlerin kopyalanması, her türlü kullanımı ve bilgilerin uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Bunlardan dolayı ortaya çıkabilecek hiç bir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz.

Site Kullanım Kuralları, Hukuki Şartlar ve Telif Hakları



(Bu siteye ait tüm cookieleri sil)