Öncelikli Receller
Asya Yusof
Gönderildi 12/4/2004 22:10 (#65000)
Konu: Receller



2000500100100100
Bulunduğunuz yer: Kanada,
Çocuk Sayısı: 1

Ayva Reçeli 


Malzeme :

1 kg sarı kokulu Ayva, 2 limon suyu 1,5 kg şeker

Yapılışı :

Ayvaları yıkayıp kabuklarını soyup dörde bölünüz. Çekirdek yataklarını çıkarıp ince dilim, üçgen kibrit çöpü vs. gibi istediğiniz şekilde doğrayınız. Doğradığınız Ayvaları bir limon suyu sıkılmış suya koyunuz (Ayvaların karamaması için) Ayvaların doğradıkdan sonra hepsini limonlu sudan çıkarıp bir kere daha yıkayınız. Üzerini örtecek kadar su ile ateşe koyunuz. Ayvalar hafif yumuşayınca şekeri dökünüz. Ağzı açık olarak orta hararetli ateş üzerinde Reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatınız. (Reçelin renfi açık ise ateşi hahfletip kaynatınız, Reçel istediğiniz renge gelince ateşi çoğalatabilirsiniz). Kıvamnının gelmesine yakın bir limon suyu sıkıp tekrar 3-4 taşım daha kaynatınız. Köpüğünü temizleyip, Kavanozlara boşaltın. Soğutup, kapağını kapatıp serin yerde muhafaza edin..
Yukarı
Asya Yusof
Gönderildi 12/4/2004 22:11 (#65001 - Cevapladığınız Konu : #65000)
Konu: Gul receli



2000500100100100
Bulunduğunuz yer: Kanada,
Çocuk Sayısı: 1

Gül Reçeli 


Malzeme :

Yarım kg. Gül yaprağı, 6 su bardağı şeker, 4 su bardağı su, 1 çorba kaşığı limon suyu

Yapılışı :

Gül yapraklarının kırmızı ve beyaz yapraklarını ayırınız. İki cam kavonozdan birine, bir kat kırmızı gül bir kat şeker koyup, ağzını ıslak bir bez ile örtünüz. Diğer kavonaza da beyaz gül ve bir kat toz şeker olmak üzere yerleştirdikten sonra, üzerine 2 su bardağı sıcak su ve gül yaprakları ile aynı işlemi tekrar yapınız. 3 gün beklettikten sonra, kırmızı ve beyaz yaprakların suyunu ve kalan şekeri, kesip (veya el ile yoğurun) kırmızı gül yapraklarını, her iki gülün suları ile birlikte kaynatınız. Diğer reçeller gibi, kıvamına gelince, limon suyunu da ekleyip ateşten indirip soğumaya bırakarak kavonoza koyup azını sıkıca kapatarak saklayabilirsiniz...
Yukarı
Asya Yusof
Gönderildi 12/4/2004 22:12 (#65002 - Cevapladığınız Konu : #65000)
Konu: Kara dut receli



2000500100100100
Bulunduğunuz yer: Kanada,
Çocuk Sayısı: 1

Kara Dut Reçeli 


Malzeme :

1 kg Kara dut, 1 limon suyu, 1 kg şeker

Yapılışı :

Kara dutları bir kaptan diğerine aktarmak sureti ile zedelemeden yıkayınız.(Ezilmemelerine dikkat ederek) Saplarını ayırınız. Şekeri üzerine bir parmak geçecek kadar su ile ateşe koyup kaynatınız. Şurup koyulaşınca Kara dutları içine atınız. Kara dutla şurup 3-4 taşım kaynayınca tencereyi ateşden indiriniz. 4-5 saat bekletiniz. Kara dutların suyunu bırakması ve bir miktar şekerli suyu bünyelerine almaları için. Tekrar tencereyi ateşe koyup orta hararetdeki ateşde reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatınız. Kıvamının olamsına yakın bir limon suyunu sıkıp 3-4 taşım daha kaynatıp ateşden alın. Köpüğünü temizleyip Kavanozlara boşaltın. Soğunca kapağını kapatıp serince yerde saklayınız...
Yukarı
Asya Yusof
Gönderildi 12/4/2004 22:13 (#65004 - Cevapladığınız Konu : #65000)
Konu: Patlican receli



2000500100100100
Bulunduğunuz yer: Kanada,
Çocuk Sayısı: 1

Patlıcan Reçeli 


Malzeme :

1 kg. çekirdeksiz yumuşak bostan patlıcanı, 2 adet limon suyu, 250 gr. sönmemiş kireç, 5-6 litre su

Yapılışı :

Patlıcanları yıkayıp kabuklarını soyunuz. Dörde veya altıya kesip 4-5mm. kalınlığında parçalar halinde doğrayınız. Kireçli suyu hazırlamak için 250 gr. kirecin üzerine 5-6 litre su koyup kireci eritip durulmaya bırakın. Durulmuş kireçli suya patlıcan parçalarını atıp 6-7 saat bekletiniz. Sonra bu sudan patlıcanları çıkartıp, bol su ile 6-7 defa iyice yıkayınız. Bir tencereye şekeri koyup, üzerine iki parmak geçecek kadar su koyup kaynatınız. Tatlı şurubu kıvamına gelince patlıcanları atıp, reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatınız. İndirmeye yakın Limon suyunu koyup, bir taşım daha kaynatıp ateşten alınız. Kavanoza koyup soğutun. Soğuyunca kapağını kapatıp yeneceği zamana kadar serin yerde saklayınız...
Yukarı
Asya Yusof
Gönderildi 12/4/2004 22:14 (#65005 - Cevapladığınız Konu : #65000)
Konu: Seftali receli



2000500100100100
Bulunduğunuz yer: Kanada,
Çocuk Sayısı: 1

Şeftali Reçeli 


Malzeme :

1 kg yarma Şeftali, 1 limon suyu, 1 kg şeker

Yapılışı :

Şeftalileri yıkayıp ikiye ayırarak çekirdeklerini çıkartınız. İstediğiniz şekilde doğrayıp, şekerini üzerine döküp bir gece bekletiniz. Sabahleyin orta hararetli ateşe koyup kıvamına gelinceye kadar pişiriniz. İnmesine yakın bir limon suyu sıkıp, bir-iki taşım kaynatıp ateşden alınız. Köpüğünü temizleyip, Kavanozlara boşaltın. Soğutup, kapağını kapatıp serin yerde muhafaza edin...
Yukarı
Asya Yusof
Gönderildi 12/4/2004 22:14 (#65006 - Cevapladığınız Konu : #65000)
Konu: Cilek receli



2000500100100100
Bulunduğunuz yer: Kanada,
Çocuk Sayısı: 1

Çilek Reçeli 


Malzeme :

1 kg kokulu Çilek, 1 limon suyu, 1 kg şeker

Yapılışı :

Çilekleri bir kaptan diğerine aktarmak sureti ile 3-4 defa iyice yıkayınız.(Ezilmemelerine dikkat ederek) Saplarını ayırınız. Şekeri üzerine bir parmak geçecek kadar su ile ateşe koyup kaynatınız. Şurup koyulaşınca Çilekleri içine atınız. Çileklerle şurup 3-4 taşım kaynayınca tencereyi ateşden indiriniz. 4-5 saat bekletiniz. "Çileklerin" suyunu bırakması ve bir miktar şekerli suyu bünyelerine almaları için. Tekrar tencereyi ateşe koyup orta hararetde ki ateşde Reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatınız. Kıvamının olamsına yakın bir limon suyunu sıkıp 3-4 taşım daha kaynatıp ateşden alın. Köpüğünü temizleyip Kavanozlara boşaltın. Soğunca kapaığnı kapatıp serince yerde saklayınız...
Yukarı
Asya Yusof
Gönderildi 12/4/2004 22:15 (#65007 - Cevapladığınız Konu : #65000)
Konu: incir receli



2000500100100100
Bulunduğunuz yer: Kanada,
Çocuk Sayısı: 1

incir Reçeli 


Malzeme :

100 adet küçük yeşil incir, 2 limon suyu, 1kg şeker

Yapılışı :

İncirleri yıkayıp kabuklarını soyunuz. Bir tencereye koyup 15-20 dakika haşlayınız. Ateşden alıp 5-6 su yıkayınız.Yine acısının çıkması için suda yarım saat bekletiniz. Şekeri tencereye koyup su ilave ederek koyuca bir şurup haline getiriniz.Daha sonra incirin suyunu iyice süzüp şuruba ilave ediniz. Reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatınız. İnmesine yakın limon suyunu koyup 1-2 taşım daha kaynatınız. Köpüğünü temizleyip, Kavanozlara boşaltın. Soğutup, kapağını kapatıp serin yerde muhafaza edin...
Yukarı
Asya Yusof
Gönderildi 12/4/2004 22:16 (#65008 - Cevapladığınız Konu : #65000)
Konu: Kayisi receli



2000500100100100
Bulunduğunuz yer: Kanada,
Çocuk Sayısı: 1

Kayısı Reçeli (kuru


Malzeme :

500 gr kuru kayısı, 1 limon suyu, 1,5 kg şeker

Yapılışı :

Kayısıları yıkayıp bol ılık su ile akşamdan ıslatınız. Ertesi gün sudan çıkarıp tekrar yıkayınız. Üzerini öretcek kadar su ile bir tencereye koyarak orta hararetde ateş üzerinde ağzı kapalı olarak hafifce haşlayınız. Kayısılar yumuşayınca şekerini dökünüz. Kıvamı gelinceye kadar, ağzı açık olarak kaynatınız. Kıvamın olmasına yakın bir limon suyunu sıkıp tekrar 3-4 taşım kaynatınız.Ateşden indirip,köpüğünü temizleyip, sıcak iken kavanozlara boşaltın. Soğutup, kapağını kapatıp serin yerde muhafaza edin...
Yukarı
Asya Yusof
Gönderildi 12/4/2004 22:17 (#65009 - Cevapladığınız Konu : #65000)
Konu: Portakal receli



2000500100100100
Bulunduğunuz yer: Kanada,
Çocuk Sayısı: 1

Portakal Reçeli 


Malzeme :

1 kg yafa veya washington Portakal, 1 limon suyu, 1,5 kg şeker

Yapılışı :

Portakalların kabuklarındaki parlaklığın gitmesi için dış kabuklarını çok hafif rendeleyiniz. Portakalları yıkayıp bol su ile ateşe koyunuz. Su kaynamaya başlayınca 5-10 dakkika kaynatmaya devam ediniz. Kaynayan Portakalların suyunu süzüp tekrar soğuk su koyup Portakalları kaynatınız. Bu işlemi ;Portakallar yumuşayıncaya ve acılığı gidinceye kadar 3-4 defa yaplılması gerekir. Son kaynatmadan sonra Portakalları kaynar sudan çıkarıp hemen suğuk suya koyarak soğutunuz. Soğuyan Portakalları istediğiniz şekilde doğrayınız. Şekiller yarım veya bütün daire, üçgen kuşbaşı vs. şekilerde olabilir. Şekeri temiz kalaylı bakır veya emaye bir tencereye koyup kaynatarak koyulaştırınz. Koyulaşan şuruba doğranmış Portakalları atarak orta hararetli ateşde Reçel kıvamına gelerek kaynatınız. Reçelin olmasına yakın bir limon suyu koyup tekrar 3-4 taşım daha kaynatınız. Ateşden indirip,köpüğünü temizleyip, sıcak iken kavanozlara boşaltın. Soğutup, kapağını kapatıp serin yerde muhafaza edin...
Yukarı
Asya Yusof
Gönderildi 12/4/2004 22:18 (#65010 - Cevapladığınız Konu : #65000)
Konu: Visne receli



2000500100100100
Bulunduğunuz yer: Kanada,
Çocuk Sayısı: 1

Vişne Reçeli 


Malzeme :

1 kg Vişne, 1 limon suyu, 1,5 kg şeker

Yapılışı :

Vişneleri bir kaptan diğerine aktarmak sureti ile 3-4 defa iyice yıkayınız.(Ezilmemelerine dikkat ederek) Saplarını ayırınız. (dilerseniz Vişnelerin çekirdeklerinide bu safhada çıkartabilirsiniz.) Şekeri üzerine bir parmak geçecek kadar su ile ateşe koyup kaynatınız. Şurup koyulaşınca Vişneleri içine atınız. Vişnelerle şurup 3-4 taşım kaynayınca tencereyi ateşden indiriniz. 4-5 saat bekletiniz. "Vişnelerin" suyunu bırakması ve bir miktar şekerli suyu bünyelerine almaları için. Tekrar tencereyi ateşe koyup orta hararetde ki ateşde Reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatınız. Kıvamının olamsına yakın bir limon suyunu sıkıp 3-4 taşım daha kaynatıp ateşden alın. Köpüğünü temizleyip Kavanozlara boşaltın. Soğunca kapaığnı kapatıp serince yerde saklayınız...
Yukarı
TÜTSÜ
Gönderildi 12/4/2004 23:35 (#65013 - Cevapladığınız Konu : #65000)
Konu: RE: Receller



Çocuk Sayısı: 1
IMMM HARİKA:qs: :qs:


OKURKEN BİLE İŞTAHIM AÇILDI...ÇİLEK VE BÖĞÜRTLEN REÇELLERİNE BAYILIRIM...BU TARİFLER ÜZERİNE YARIN PAZARDAN 1 KİLO ÇİLEK ALINIR VE DENENİR DİYORUM...ELLERİNE SAĞLIK BİZLERE DE YEMESİ DÜŞTÜ:ohh: :ohh: :ohh:


AYLİN VE CİNCİNLERİ:eyk:
Yukarı
anofta
Gönderildi 13/4/2004 10:43 (#65054 - Cevapladığınız Konu : #65000)
Konu: RE: Receller



Uzman Üye

Mesajlar: 1824
1000500100100100
Bulunduğunuz yer: İstanbul
Çocuk Sayısı: 3

Asya harikas ya ...

Okurken benim de şöyle gözümde parıl parıl parlayan reçel kaseleri ve tereyağı olan bir kahvaltı masası canlandı.

Meryem'in dediği gibi " mmmm miş miş "

Yukarı
emreirem
Gönderildi 13/4/2004 11:20 (#65060 - Cevapladığınız Konu : #65000)
Konu: RE: Receller



Onur Üyesi

Mesajlar: 15814
500050005000500100100100
Bulunduğunuz yer: Ankara
Çocuk Sayısı: 2

Asya harikasın. Yüreğine sağlık. Bu arada nereden bidin reçel mevsiminin yaklaştığını.

Şimdi bu tariflerin çıktısını alıp, bu tariflerle kışlık reçelimi yaparım.

Yukarı
Asya Yusof
Gönderildi 13/4/2004 18:30 (#65249 - Cevapladığınız Konu : #65000)
Konu: RE: Receller



2000500100100100
Bulunduğunuz yer: Kanada,
Çocuk Sayısı: 1
eee simdi cilek mevsimi  artik guzel receller yapilir bu mevsimi kacirmayin derim ben afiyet olsun hepinize.. biraz bol bol yapin bengelirsem turkiyeye  sizlere ugradigimda sabah kahvaltisinda recel isterim haaa  ona gore
Yukarı
Asya Yusof
Gönderildi 14/4/2004 06:39 (#65350 - Cevapladığınız Konu : #65000)
Konu: RE: Receller



2000500100100100
Bulunduğunuz yer: Kanada,
Çocuk Sayısı: 1

Hiçbir şey evde yapılan yiyeceklerin yerini tutmaz. Çünkü içine ne koyduğunuzu nasıl yapıldığını bilirsiniz. İşte bu nedenle eski zamanlardan beri sabah kahvaltısının vazgeçilmez yiyeceklerinden biri olan reçeller hala gözde. Hazırlarına göre daha taze ve lezzetli olan ev yapımı reçelleri yapmak aslında çok kolay. İşte size en güzel meyvelerden reçel tarifleri…

Ancak bunun öncesinde reçellerinizi uzun süre aynı lezzet ve görüntüde korumak için bazı kurallara uymanız gerektiğini unutmamalısınız;

  • Reçel yapmak için mümkün olduğu kadar taze ve olgun meyveleri seçin. En ufak bir çürükleri olmadığından da emin olun.

  • Kayısı, elma, armut, ayva, mandalina, incir, portakal gibi meyveler ile sebzelerden patlıcan ve kabak reçelleri, şekerden yapılmış şurup içerisinde pişirerek, çilek, vişne, erik, şeftali, gül reçelleri ise; meyvelerin toz şekerle bir gece bekletip, meyvenin kendi suyu ile pişirerek yapmalısınız.

  • Reçeli kaynarken tahta kaşıkla karıştırın.

  • Reçel kaynarken üzerinde oluşan köpükleri, kaynama bittiğinde sıcak suya batırılmış madeni bir süzgeçle alabilirsiniz.

  • Reçelinizi çabuk bozulmaması için, sıcak ve iyice kurulanmış kavanozlara üzeri hava geçirmeyen bir kağıt veya naylonla örterek koyabilirsiniz. Çok sıcak olmayan havadar bir yerde korumalısınız.

  • Reçel kaynatılırken şeker miktarı ne çok fazla, ne de az olmalıdır. Her iki halde de reçel sulanarak bozulur, şekerlenir, küflenir. Reçeli kaynatırken şurubun kıvama gelip gelmediğini, küçük bir tabak içindeki soğuk suya, şuruptan birkaç damla damlatarak anlayabilirsiniz. Şurup damlaları suyun içinde yayılmayıp top top durursa kıvama gelmiş demektir.

  • Reçellerde kullanılan şekerin kristalize olmaması için, 1 limonun suyu veya 1 gram limon tuzu ekleyerek bunu önleyebilirsiniz.

  • Reçelin piştiğini meyvelerin şeffaflaşıp, cam bir görünümde olmasından anlayabilirsiniz.

Yukarı
Asya Yusof
Gönderildi 14/4/2004 06:41 (#65351 - Cevapladığınız Konu : #65000)
Konu: KİRAZ REÇELİ



2000500100100100
Bulunduğunuz yer: Kanada,
Çocuk Sayısı: 1

KİRAZ REÇELİ

 MALZEMELER:

 YAPILIŞI:

1 kg. kiraz
1 kg. toz şeker
2 çay kaşığı limon suyu

 Kirazları iyice yıkayıp, çekideklerini çıkarın. Ardından çekirdeksiz olarak 750 gr. tartın. 500 gr. toz şekeri üzerine serpip hafifçe karıştırın. Limon suyunu da katıp, ocakta pişmeye bırakın. 3 –5 dakika kadar iyice kaynatın. Bu işlemden sonra kavonozlara koyun ve kapağını sıkıca kapatıp, kapakları aşağıda olacak şekilde 5 dakika kadar ters bekletin. Son olarak kavanozları düzeltip, soğumaya bırakın.

Yukarı
sibelmelih
Gönderildi 14/4/2004 15:22 (#65542 - Cevapladığınız Konu : #65000)
Konu: RE: Receller



Onur Üyesi

Mesajlar: 6482
50001000100100100100252525
Bulunduğunuz yer: SİVAS,Memleketim ANKARA
Çocuk Sayısı: 2
asya bu tarifleri işyerinde okumak öyle zor ki.valla canım çekti.mesai bitsede evdeki reçellerden biraz yesem.Daha önce hiç reçel yapmayı denememiştim.ama tariflerin cesaret verdi.bir deneyim bakayım.
Yukarı
meryo
Gönderildi 31/5/2004 13:11 (#79420 - Cevapladığınız Konu : #65000)
Konu: RE: Receller


Üye

Mesajlar: 77
252525
Bulunduğunuz yer: Türkiye/ANKARA
Çocuk Sayısı: 1
Bayılırım reçele güzel tarifleriniz için teşekkürler.

Birer birer denemeyi düşünüyorum.

Yukarı
Derya & Efe
Gönderildi 31/5/2004 13:32 (#79433 - Cevapladığınız Konu : #65000)
Konu: RE: Receller


Uzman Üye

Mesajlar: 1482
1000100100100100252525
Bulunduğunuz yer: İstanbul - Gaziosmanpaşa
Çocuk Sayısı: 1
Daha önce hiç reçel yapmamıştım. Ama bu tarif bana cesaret verdi. Bir an evvel denemek istiyorum.
Yukarı
ImreBugay
Gönderildi 31/5/2004 13:33 (#79435 - Cevapladığınız Konu : #65000)
Konu: RE: Receller



Onur Üyesi

Mesajlar: 8067
5000200010002525
Bulunduğunuz yer: Ne Moskova'sı İstanbul'daaaa :))
Çocuk Sayısı: 2
bayilirim cilek ve portakal receline!:ohh:
Yukarı
kkaplan
Gönderildi 28/7/2004 10:54 (#95393 - Cevapladığınız Konu : #65000)
Konu: RE: Receller


Uzman Üye

Mesajlar: 1379
1000100100100252525
Bulunduğunuz yer: Ankara
Çocuk Sayısı: 2
Harika, müthiş tarifler yazmışsınız.

Zaten reçeli beğenmeyen yoktur herhalde. Hep şeftali reçeli yapayım istemişimdir. İnşallah mevsimi de gelmişken denemeyi düşünüyorum.

Teşekkürler
Yukarı
Asya Yusof
Gönderildi 28/7/2004 18:34 (#95502 - Cevapladığınız Konu : #65000)
Konu: RE: Receller



2000500100100100
Bulunduğunuz yer: Kanada,
Çocuk Sayısı: 1
Bende gecen gun visne recelini yaptim bir harika oldu   kokusuda cok guzeldi  simdi patlicanlar cikiyor az kaldi bir bayan arkadsim ile beraber  patlican recelinide yapacagiz.. birde domates  receli oluyormus  onu ne yedim nede gordum ama kiz kardesim diyor o yemis cok lezzetliymis  ama sanirim kirec tozu laizmmis onun icin burada bulmak biraz zor kirec tozunu.. o kalsin artik tr ye gittigimde  hazir aliriz onu   deyisik cereller bilenler varmi mesela hic  meshur olmayan portakal,cilek visne, vs,vs bidiklarimizn disinda bilenler varsa lutfen  bizlerle  paylasir salar cok seviniriz..
Yukarı
Tuba Zeynep
Gönderildi 29/7/2004 14:27 (#95597 - Cevapladığınız Konu : #65000)
Konu: RE: Receller


Faal Üye

Mesajlar: 358
1001001002525

Çocuk Sayısı: 1

Asyacigim ellerine saglik ,

sen bu isi iyi biliyor gibisin hazir seni bulmusken birsey sorabilir miyim ,ben kac gundur kizilcik receli tarifi ariyorum senin tariflerin cok pratik geldi bana guneste bekletmek filan yok tam bana gore, eger bildigin kizilcik receli ya da marmelati tarifi varsa yazarsan cok sevinirim.

Sevgilerimle

Yukarı
zeliss
Gönderildi 9/12/2004 13:37 (#143567 - Cevapladığınız Konu : #65000)
Konu: RE: Receller



500050002000100100100100
Bulunduğunuz yer: istanbul / KARTAL
Çocuk Sayısı: 1
KIZLAR VALLA ELLERİNİZE SAĞLIK

BENDE MALATYADAN GELEN 10 KİLO KAYISIYI NE YAPSAM DİYE KARA KARA DÜŞÜNÜYORDUM GERÇİ REÇEL YAPMAYI BİLMİYORUM AMA DENEYECEĞİM.

İNŞALLAH GÜZEL OLUR
:ohh:
Yukarı
benekk
Gönderildi 11/1/2005 13:29 (#158197 - Cevapladığınız Konu : #65000)
Konu: RE: Receller


Asil Üye

Mesajlar: 144
10025
Bulunduğunuz yer: Türkiye
Çocuk Sayısı: 1
Teşekkürler Asya ve Diğer Arkadaşlar,

Sitemdeki tarifleri beğendiğiniz ve Asya' nın da üşenmeyip buraya yazdığı için çok teşekkür ederim...

sevgilerimle,
www.lezzetdiyari.com
Benekk

Yukarı
serifesun
Gönderildi 18/2/2005 13:57 (#176570 - Cevapladığınız Konu : #65000)
Konu: RE: Receller



Kıdemli Üye

Mesajlar: 982
500100100100100252525
Bulunduğunuz yer: İSTANBUL/MERTER
Çocuk Sayısı: 1
Patlıcan reçeli

Türk mutfağında 41 çeşit yemeği yapılan mor sultan patlıcanın en bol zamanını değerlendirip reçelini yaptık.

Patlıcan reçeli
KAÇ KİŞİLİK:
HAZIRLAMA SÜRESİ: 35 dk
PİŞME SÜRESİ: 20 dk

Malzemeler:

  • 30 adet küçük boy patlıcan
  • 1.5 kg tozşeker
  • 1 litre su
  • 1 limonun suyu

    Reçellik olarak alacağınız patlıcanların boyu 5-6 cm olmalı. Bu boyda küçük patlıcan bulamadığınız takdirde bostan patlıcanı reçeli de yapabilirsiniz.
    Patlıcanların yeşil yapraklarıyla birlikte sap kısımlarını kesin. Kabuklarını soyun.

    Patlıcanları büyük bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin. 15-20 dakika kadar haşlayın
    Patlıcanların suyunu üzüp 4-5 kez soğuk sudan geçirin ve 20 dakika soğuk suda bekletin.

    Tozşekeri büyük bir tencereye alıp üzerine 1 litre su ilave edin
    Koyulaşıp şerbet kıvamına gelinceye kadar kaynatın. Patlıcanların suyunu süzüp şerbete ekleyin ve reçel kıvamına gelene kadar ağır ateşte kaynatın. Ocaktan almadan önce limon suyunu ilave edip 1-2 taşım daha kaynatın. 5-10 dakika dinlendirip kavanozlara doldurun. Reçeller soğuduktan sonra kavanozların kapaklarını sıkıca kapatın.

  • Yukarı
    sandra
    Gönderildi 6/11/2005 09:29 (#336922 - Cevapladığınız Konu : #65000)
    Konu: Re: Receller


    Onur Üyesi

    Mesajlar: 8814
    500020001000500100100100

    Çocuk Sayısı: 2
    Ben bu tarifleri biraz gec buldum
    Ama olsun Asya senin tarifinin aynisini yapmisim yinede
    Yukarı
    erset
    Gönderildi 15/11/2005 16:49 (#345745 - Cevapladığınız Konu : #65000)
    Konu: Re: Receller



    Faal Üye

    Mesajlar: 307
    100100100
    Bulunduğunuz yer: ISTANBUL
    Çocuk Sayısı: 1
    Patlican receli miiii?
    Cok ilginc ya ilk defa duyuyorum,acaba tadi nasil?
    Yukarı
    sandra
    Gönderildi 15/11/2005 16:52 (#345750 - Cevapladığınız Konu : #65000)
    Konu: Re: Receller


    Onur Üyesi

    Mesajlar: 8814
    500020001000500100100100

    Çocuk Sayısı: 2
    PATLICAN RECELINI YEMISTIM COK GÜZEL TAVSIYE EDERIM
    Yukarı
    melinay
    Gönderildi 28/4/2006 18:36 (#495458 - Cevapladığınız Konu : #65000)
    Konu: Re: Receller



    Kıdemli Üye

    Mesajlar: 522
    500

    Çocuk Sayısı: 1
    Zürbiyet Reçeli
    ............................

    HANIMLAR DIKKAT BUNU AZ YIYIN LUTFEN KILOLAR KONTROLDEN CIKAR
    COK KALORILI VE BESLEYICI OZELLIKLE COCUKLAR YEMELI


    MALZEMELER
    150 gr pekmez
    150 gr süzme bal
    50 gr tereyağ
    50 gr ceviz içi {iri kıyılmış}

    HAZIRLANIŞI
    Tereyağ bir tavada eritilir, pekmez ve bal ilave edilerek bir taşım kaynatılır.
    Soğuduktan sonra ceviz katılır. Kahvaltılarda ekmeğe sürülerek yenir.
    Yukarı
    melih_naz
    Gönderildi 28/4/2006 19:30 (#495532 - Cevapladığınız Konu : #65000)
    Konu: Re: Receller


    Onur Üyesi

    Mesajlar: 7853
    500020005001001001002525
    Bulunduğunuz yer: KINALI/SİLİVRİ
    Çocuk Sayısı: 2
    TEŞEKKÜRLER
    Yukarı
    sudenurcum
    Gönderildi 28/4/2006 22:32 (#495707 - Cevapladığınız Konu : #65060)
    Konu: RE: Receller



    Uzman Üye

    Mesajlar: 1984
    1000500100100100100252525

    Çocuk Sayısı: 2
    tesekkurler ama cilek recelinin yeri ayri bende
    Yukarı
    Çedene
    Gönderildi 17/6/2006 19:12 (#566130 - Cevapladığınız Konu : #65000)
    Konu: Re: Receller


    Onur Üyesi

    Mesajlar: 11513
    500050001000500

    Çocuk Sayısı: 2
    yaşasınnnn çilek reçeli yapıyorum bende...
    2 saat önce şeker ile suyunu bıarksın diye yatırdım tencereye . yarın kaynatacağım. 3 kilodan yapıyorum. inşallah becerebilirimde ziyan olmaz tüm emeğim
    Yukarı
    sema.sb
    Gönderildi 17/6/2006 20:44 (#566199 - Cevapladığınız Konu : #65000)
    Konu: Re: Receller



    Onur Üyesi

    Mesajlar: 3242
    2000100010010025
    Bulunduğunuz yer: MARS :)
    Çocuk Sayısı: 2
    patlıcan reçeli entresan.Önce ıyyy dedim ama denemek lazım
    Yukarı
    Çedene
    Gönderildi 19/6/2006 23:36 (#569002 - Cevapladığınız Konu : #65000)
    Konu: Re: Receller


    Onur Üyesi

    Mesajlar: 11513
    500050001000500

    Çocuk Sayısı: 2
    dün çilek reçelimi yaptım fakat çok sulu oldu. bugünannem bi röneride bulundu onu denedim üstünde. çilekleri süzdüm. suyunu tekrar kaynattım için 2 paket dr.oetger çilek yap karışımını koydum . tekrar kaynattım. sanki daha katı oldu gibi. bakalım nasıl olacak.
    Yukarı
    zeliss
    Gönderildi 20/6/2006 10:46 (#569573 - Cevapladığınız Konu : #65000)
    Konu: Re: Receller



    500050002000100100100100
    Bulunduğunuz yer: istanbul / KARTAL
    Çocuk Sayısı: 1
    ooo herkes reçel yapıyor ne güzel ben hala o kayısıları reçel yapamadım
    Yukarı
    kalmer
    Gönderildi 20/6/2006 11:07 (#569612 - Cevapladığınız Konu : #65000)
    Konu: Re: Receller



    Onur Üyesi

    Mesajlar: 2966
    20005001001001001002525

    Çocuk Sayısı: 1
    Ellerinize sağlık. Hepsi birbirinden güzel.
    Yukarı
    mother
    Gönderildi 20/6/2006 11:10 (#569614 - Cevapladığınız Konu : #65000)
    Konu: Re: Receller



    Onur Üyesi

    Mesajlar: 8371
    5000200010001001001002525
    Bulunduğunuz yer: İstanbul
    Çocuk Sayısı: 2
    Teşekkürler :))
    Yukarı
    serpilidil
    Gönderildi 4/7/2006 17:29 (#592749 - Cevapladığınız Konu : #65000)
    Konu: Re: Receller



    Onur Üyesi

    Mesajlar: 3033
    2000100025
    Bulunduğunuz yer: ANKARA
    Çocuk Sayısı: 2
    çilek reçeli zamanını kaçırdık mı acaba?
    Yukarı
    yeliz1978
    Gönderildi 4/7/2006 23:35 (#593205 - Cevapladığınız Konu : #65000)
    Konu: Re: Receller



    Faal Üye

    Mesajlar: 446
    10010010010025
    Bulunduğunuz yer: Şehzadeler şehri
    Çocuk Sayısı: 1
    bende vişne çilek ve şefali yaptım
    Yukarı
    gul2240
    Gönderildi 5/7/2006 11:33 (#593912 - Cevapladığınız Konu : #65000)
    Konu: RE: Receller



    Uzman Üye

    Mesajlar: 1124
    1000100
    Bulunduğunuz yer: izmit
    Çocuk Sayısı: 1
    HARİKA YA KAÇ GÜNDÜR KAYISI REÇELİ TARİFİ ARIYORDUM ÇOK SAĞOL
    Yukarı
    cotyora
    Gönderildi 23/7/2006 13:04 (#620764 - Cevapladığınız Konu : #65000)
    Konu: RE: Receller


    Üye

    Mesajlar: 86
    252525

    Çocuk Sayısı: 1
    REÇEL YAPMANIN TAM ZAMANI BEN REÇELİ 2-3 GÜN GÜNEŞE KOYUYORUM HİÇ BOZULMUYO TAVSİYE EDERİM

    DİLEK-HAKAN
    Yukarı
    cilek24
    Gönderildi 26/7/2006 15:28 (#624988 - Cevapladığınız Konu : #65000)
    Konu: RE: Receller


    Uzman Üye

    Mesajlar: 2424
    2000100100100100

    Çocuk Sayısı: 1
    arkadaşlar kayınvalidemin reçelleri müthiş olur.özellikle kayısı reçeli şekerleme gibi oluyor.kayısıları yaikiye ayırıp 2 gün güneşte beklettikten sonra klasik şekilde şerbetini kaynatıp kayısıları ekleyerek yapıyor tavsiye ederim
    Yukarı
    Tugba_iremnaz
    Gönderildi 26/7/2006 16:18 (#625059 - Cevapladığınız Konu : #65000)
    Konu: Re: Receller



    Onur Üyesi

    Mesajlar: 14978
    5000500020002000500100100100100252525
    Bulunduğunuz yer: İZMİT
    Çocuk Sayısı: 2
    bende deneyeceğim ilk reçel deneyimim olucak resmini eklerim kayısıyla çilek yapıcam
    Yukarı
    Çedene
    Gönderildi 3/8/2006 23:28 (#637357 - Cevapladığınız Konu : #65000)
    Konu: Re: Receller


    Onur Üyesi

    Mesajlar: 11513
    500050001000500

    Çocuk Sayısı: 2
    kayısı reçeli yaptım. ama şerbeti çok sulu oldu. nasıl koyulaştırabilirim??????????
    Yukarı
    mucize
    Gönderildi 3/8/2006 23:57 (#637378 - Cevapladığınız Konu : #65000)
    Konu: RE: Receller



    Onur Üyesi

    Mesajlar: 4747
    2000200050010010025

    Çocuk Sayısı: 1
    naçizane tavsiyem üzerine temiz bir tülbent örtüp 2-3 gün güneşte bekletebilirsin
    koyulaşacaktır
    Yukarı
    Çedene
    Gönderildi 4/8/2006 09:36 (#637592 - Cevapladığınız Konu : #65000)
    Konu: Re: Receller


    Onur Üyesi

    Mesajlar: 11513
    500050001000500

    Çocuk Sayısı: 2
    deneyeceğim birgül
    dün tencereden kavanozlara koymadım. sabah baktığımda daha koyuydu... hemen koyayım balkona. teşekkür ederim
    Yukarı
    mucize
    Gönderildi 4/8/2006 09:47 (#637616 - Cevapladığınız Konu : #65000)
    Konu: RE: Receller



    Onur Üyesi

    Mesajlar: 4747
    2000200050010010025

    Çocuk Sayısı: 1
    berivan arada kontrol et çok koyulaşabilir
    güneş çok etkili. belki 1 gün bile yeter
    bide bu yöntem kaysı reçeli çabuk küflenir
    küf olmasınıda engeller ama yinede buzdolabında sakla
    Yukarı
    serapıı
    Gönderildi 4/8/2006 10:31 (#637699 - Cevapladığınız Konu : #65000)
    Konu: RE: Receller



    Onur Üyesi

    Mesajlar: 3164
    200010001002525
    Bulunduğunuz yer: TOKAT
    Çocuk Sayısı: 1
    tarifler için sağol tam zamanı şimdi reçellerin banada annem böğürtlen reçeli yapmış tarifini alınca mutlaka yayınlarım çok güzel oluyor.
    Yukarı
    Çedene
    Gönderildi 4/8/2006 10:32 (#637704 - Cevapladığınız Konu : #65000)
    Konu: Re: Receller


    Onur Üyesi

    Mesajlar: 11513
    500050001000500

    Çocuk Sayısı: 2
    Yukarı
    Eylül Ece
    Gönderildi 30/8/2006 22:21 (#681430 - Cevapladığınız Konu : #65005)
    Konu: RE: Seftali receli



    Kıdemli Üye

    Mesajlar: 828
    50010010010025
    Bulunduğunuz yer: Bodrum
    Çocuk Sayısı: 1
    Asya çok teşekkürler Ben de bu akşam şeftali reçeli yapayım o zaman...
    Yukarı
    zeliss
    Gönderildi 31/8/2006 10:31 (#681937 - Cevapladığınız Konu : #65000)
    Konu: Re: Receller



    500050002000100100100100
    Bulunduğunuz yer: istanbul / KARTAL
    Çocuk Sayısı: 1
    bende bu akşam kayısı reçeli yapayım diyorum
    Yukarı
    ÇİÇEK71
    Gönderildi 31/8/2006 11:20 (#682033 - Cevapladığınız Konu : #65000)
    Konu: RE: Receller



    Uzman Üye

    Mesajlar: 1883
    1000500100100100252525
    Bulunduğunuz yer: İSTANBUL


    HAZIRLADIĞIM KAYISI,PORTAKAL VE AYVA REÇELLERİM VAR İLK DENEMELERİM FENA OLMADI
    Yukarı
    enescim
    Gönderildi 21/9/2006 19:21 (#722759 - Cevapladığınız Konu : #65000)
    Konu: RE: Receller



    Uzman Üye

    Mesajlar: 2385
    2000100100100252525
    Bulunduğunuz yer: KIRIKKALE
    Çocuk Sayısı: 2
    AYVAYI RENDELEYİNCEDE ÇOK HOŞ OLUYOR ASYA ELLERİNE SAĞLIK
    Yukarı
    BEDİŞ
    Gönderildi 26/9/2006 23:26 (#731236 - Cevapladığınız Konu : #65000)
    Konu: Re: Receller



    Onur Üyesi

    Mesajlar: 4092
    20002000252525
    Bulunduğunuz yer: PRENSESLERİMİN ODASINDAYIM:)
    Çocuk Sayısı: 1
    ZÜRBİYET
    1FİNCAN SÜZME BAL,
    1FİNCAN PEKMEZ
    1FİNCAN TEREYAĞ
    1 FİNCAN İRİCE ÇEKİLMİŞ CEVİZ
    HAZIRLANIŞI
    Tereyağ bir tavada eritilir, pekmez ve bal ilave edilerek bir taşım kaynatılır.
    Soğuduktan sonra ceviz katılır. Kahvaltılarda ekmeğe sürülerek yenir.
    Yukarı
    emel_erencan
    Gönderildi 10/10/2006 13:59 (#757062 - Cevapladığınız Konu : #65000)
    Konu: Re: Receller


    2525
    Bulunduğunuz yer: istanbul
    Çocuk Sayısı: 1
    murdum erıği receli :

    1 Kg Mürdüm eriği
    750 g Şeker
    1/2 limon suyu
    Erikleri yıkayıp, çekirdeklerinden ayırıp, ufak ufak doğrayın. Her 1 Kg için 750 g şeker üstüne gezdirip bir gece bekletin. Suyunu salmış erikleri bir derin tencereye gecirip, limon suyunuda ilave edip, 5-6 saat en hafif derecedeki ateşte yavaş yavaş aradabir karıştırarak kaynatın. 5-6 saat sonra reçel koyu bir kıvama gelmiş ve rengi tamamen koyulaşmış olacak. Birer reçel kavonozuna geçirip ağızlarını kapatıp kaldırın.


    Yukarı
    gulbahcesi21
    Gönderildi 25/10/2006 13:38 (#780999 - Cevapladığınız Konu : #65000)
    Konu: Re: Receller


    Yeni Üye

    Mesajlar: 4


    Çocuk Sayısı: 1
    benimde ilk reçel yapışım olacak
    Yukarı
    enescim
    Gönderildi 28/11/2006 21:41 (#853903 - Cevapladığınız Konu : #65000)
    Konu: Re: Receller



    Uzman Üye

    Mesajlar: 2385
    2000100100100252525
    Bulunduğunuz yer: KIRIKKALE
    Çocuk Sayısı: 2
    kayısı reçelini yaparken çekirdeklerini de içine atınca çok güzel oluyor
    Yukarı
    idilnazım
    Gönderildi 1/3/2007 01:37 (#1087024 - Cevapladığınız Konu : #65000)
    Konu: RE: Receller



    Kıdemli Üye

    Mesajlar: 806
    500100100100
    Bulunduğunuz yer: evim evim güzel evim :)(sakarya)
    Çocuk Sayısı: 1
    malum yaz geliyo karpuz kabuklarınızı atmayın çünkü bu reçel süper oluyo

    ben hazırını yemiştim ilk sonra google dan buldum şiddetle tavsiye ediorum enfes bi tat

    Karpuz Reçeli

    Kalın kabuklu orta boy 1 karpuz

    8-10 adet karanfil

    7-8 su bardağı şeker

    1 limon

    Yapılışı

    Karpuzu yıkayıp dilimlere ayırınız. Her dilimi içinin kırmızı kısmı kabuk üzerinde yarım cm kalacak

    şekilde kesiniz. Dış kabuğunun yeşil kısmını soyunuz. Zevke göre 3 cm çapında daire veya üçgenlere

    kesiniz. 1 çay bardağı su ve 1 su bardağı şekerle bir taşım kaynatıp, bir gece bekletiniz. Ertesi günü

    şekerin tamamını ve karanfilleri katıp hafif hararetli ısıda reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatınız.

    Limon suyunu ilave edip bir taşım kaynatınız.


    afiyet olsun......


    not: isterseniz kabuları soyduktan sonra bir gece bekletin biraz daha yumuşak oluyo...


    ölçülü isterseniz 2.tarif (aynı şekilde)

    1 kg. karpuz kabuğu,

    1.5 kg. şeker,

    750 gram su,

    7 8 karanfil

    1 limon suyu veya 1 .5 gram limon tuzu hesap edilir

    aslında hazır yapılanlarda sönmüş kireç suyu kullanılıyo kireç suyu duru bir hal alınca duru suyu

    alınıp karpuz kabuklarının üzerine dökülüyo ve bir gece bekletiliyo ama zor olduğu için bu şekildede

    güzel oluyo


    Düzenleyen idilnazım 1/3/2007 01:54
    Yukarı
    enescim
    Gönderildi 1/3/2007 08:56 (#1087255 - Cevapladığınız Konu : #65000)
    Konu: Re: Receller



    Uzman Üye

    Mesajlar: 2385
    2000100100100252525
    Bulunduğunuz yer: KIRIKKALE
    Çocuk Sayısı: 2
    Yeliz teşekkürler
    Yukarı
    cuppycake
    Gönderildi 2/4/2007 18:32 (#1186940 - Cevapladığınız Konu : #65000)
    Konu: RE: Receller


    Üye

    Mesajlar: 77
    252525

    Çocuk Sayısı: 1

    Merhaba arkadaşlar Ben bir sürü değişik reçel tarifi duydum ama mandalina kabuğu reçelini ilk kez duydum.Siz yediniz mi yada duydunuz mu bilmiyorum Ama ben sizinle paylaşmak istedim.Ben denemeyi düşünüyorum. Eğer sizde değişik lezzetlere açıksanız buyrun.


    Mandalina Kabuğu Reçeli

    Malzemeler:
    1 Kg Mandalina
    1.5 Kg Toz Şeker
    2 Su Bardağı Mandalina Suyu
    1 Limon Suyu


    HAZIRLANIŞI :
    Mandalinaları yıkayın ve kabuklarını çıkarıp ince ince kıyın ya da robottan geçirin.
    Derin bir kaba aldığınız mandalina kabuklarını 1 su bardağı şekerle 5 dakika ovun. Kalan şekeri de üzerine dökerek buzdolabında 1 gece bekletin.
    Karışıma mandalina suyunu ilave edip kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin. Limon suyunu da ekleyip 5 dakika daha kaynatın.
    Hazırladığınız reçel soğuyunca kavanoza doldurup ağzını tülbentle kapatın.


    Yukarı
    42*betülsinem*06
    Gönderildi 14/4/2007 00:16 (#1222227 - Cevapladığınız Konu : #65000)
    Konu: Re: Receller



    Asil Üye

    Mesajlar: 207
    100100
    Bulunduğunuz yer: İZMİR
    Çocuk Sayısı: 2
    BİR DE BU REÇELİ DEYİN ÜZÜMMALZEMELERREÇELİ ÇOK GÜZL OLUYOR ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN
    500 gr şeker
    1 adet limon
    2.5 su bardağı su
    1 kg çekirdeksiz üzüm
    60 gr çam fıstığı, kavrulmuş

    HAZIRLANIŞI
    Üzümleri iyice yıkayıp, sularını süzün. Üzümleri salkımdan tane tane koparıp, ayırın. 500 gr şeker ile 2.5 su bardağı suyu kaynatıp, bir şurup hazırlayın.
    Şurup kıvamını bulduğunda çam fıstıklarını ve üzümleri içine atın ve üzümler pişinceye dek hafif ateşte kaynatın. Reçel kıvamını aldığına limon suyunu ilave edin ve karıştırın, 20-25 dakika kadar kaynatın.Reçeli ateşten alın ve soğumaya bırakın. Ilındığında kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin.
    Yukarı
    zemitöm
    Gönderildi 14/4/2007 10:43 (#1222889 - Cevapladığınız Konu : #65000)
    Konu: Re: Receller



    Onur Üyesi

    Mesajlar: 3623
    20001000500100
    Bulunduğunuz yer: almanya/stuttgart
    Çocuk Sayısı: 1
    sevgili asli paylasimin icin tesekkurler canim
    denemege deger gibi gorunuyor...
    Yukarı
    acemianne
    Gönderildi 3/5/2007 22:00 (#1287131 - Cevapladığınız Konu : #65000)
    Konu: RE: Receller



    Asil Üye

    Mesajlar: 119
    100

    Çocuk Sayısı: 1
    çok güzeller
    Yukarı
    Çedene
    Gönderildi 7/5/2007 18:58 (#1298442 - Cevapladığınız Konu : #65000)
    Konu: Re: Receller


    Onur Üyesi

    Mesajlar: 11513
    500050001000500

    Çocuk Sayısı: 2
    c.tesi onca işin arasında eşim 10 kilo çilek getirmiş bana. süpriz yaptı

    annem bendeydi allahtan. sağolsun temizledi. bende pazar günü kaynattım. ama çok sulu oldu. ne yapmam gerekiyor tecrübenize ihtiyacım vaarr
    Yukarı
    GumuSNaZz
    Gönderildi 8/5/2007 17:36 (#1301394 - Cevapladığınız Konu : #65000)
    Konu: Re: Receller


    Uzman Üye

    Mesajlar: 1438
    100010010010010025

    Çocuk Sayısı: 1
    arkadaşlar çilek receli nasıl yapılıyor
    Yukarı
    okur79
    Gönderildi 8/5/2007 17:45 (#1301431 - Cevapladığınız Konu : #65000)
    Konu: RE: Receller



    Faal Üye

    Mesajlar: 255
    1001002525
    Bulunduğunuz yer: istanbul
    Çocuk Sayısı: 1
    :hah: :hah:  ayva reçeline bayılırım
    Yukarı
    ayyüzlü
    Gönderildi 16/5/2007 22:51 (#1326819 - Cevapladığınız Konu : #65000)
    Konu: RE: Receller



    Kıdemli Üye

    Mesajlar: 635
    50010025

    Çocuk Sayısı: 1
    ÇİLEK VE VİŞNE REÇELİ EN SEVDİĞİM REÇELLERDEN
    Yukarı
    ayşe27
    Gönderildi 8/6/2007 23:23 (#1394309 - Cevapladığınız Konu : #65000)
    Konu: RE: Receller



    Uzman Üye

    Mesajlar: 1418
    1000100100100100
    Bulunduğunuz yer: gaziantep
    Çocuk Sayısı: 2
    ben en çok vişne reçelini seviyorum.vişnenin çıkmasını sabırsızlıkla bekliyorum
    Yukarı
    isdemelem
    Gönderildi 12/6/2007 23:32 (#1404543 - Cevapladığınız Konu : #65000)
    Konu: Re: Receller



    Onur Üyesi

    Mesajlar: 4919
    20002000500100100100100
    Bulunduğunuz yer: İstanbul
    Çocuk Sayısı: 2
    BEN DE ÇOK SEVERİM REÇELLERİ ŞÖYLE DEĞİŞİK DEĞİŞİK OLSA KAHVALTIYA HERSABAH AYRI REÇEL ÇIKARSAM KAYISI ŞEFTALİ ÇİLEK VİŞNE BAYILIRIM HEPSİNE.
    Yukarı
    hayal54
    Gönderildi 13/6/2007 17:00 (#1407054 - Cevapladığınız Konu : #65000)
    Konu: Re: Receller



    Onur Üyesi

    Mesajlar: 4586
    20002000500252525
    Bulunduğunuz yer: ADAPAZARI
    Çocuk Sayısı: 1
    İŞYERİNEKİ Bİ ABİMİN HANIMI DAĞ ÇİLEĞİNDEN REÇEL YAPIP YOLLAMIŞ BANA BUGÜN.MİSSS GİBİ KOKUYOR ÇOK GÜZEL BAYILIRIMM ÇİLEK REÇELİNE
    Yukarı
    zemitöm
    Gönderildi 18/6/2007 13:35 (#1417832 - Cevapladığınız Konu : #65000)
    Konu: Re: Receller



    Onur Üyesi

    Mesajlar: 3623
    20001000500100
    Bulunduğunuz yer: almanya/stuttgart
    Çocuk Sayısı: 1
    bende cok seviyorum cilek recelini banada kayinvalidem yapmis turkiyede gelince bol bol yicem ve buraya getircem insaallah
    Yukarı
    aysun&ulaş
    Gönderildi 18/6/2007 19:13 (#1418792 - Cevapladığınız Konu : #65000)
    Konu: Re: Receller



    Onur Üyesi

    Mesajlar: 12053
    5000500020002525
    Bulunduğunuz yer: istanbul
    Çocuk Sayısı: 1
    bende geçen gün çilek ve kayısı reçeli yaptım ilk kez yapmama rağmen şekeride kıvamıda çok güzel tutturdum eşim özellikle çilek reçeline bayıldı ben reçeli çok şekerli sevmiyorum hafif mayhoş olacak
    kış için yapacağım mutlaka .dışardan alacağına kendim yaparım bari ne yediğimi bilirim.
    Yukarı
    aslı_77
    Gönderildi 18/7/2007 23:31 (#1495940 - Cevapladığınız Konu : #65000)
    Konu: RE: Receller



    Kıdemli Üye

    Mesajlar: 821
    500100100100

    Çocuk Sayısı: 1
    aysun
    Yukarı
    28.hafta
    Gönderildi 19/7/2007 08:12 (#1496247 - Cevapladığınız Konu : #65000)
    Konu: Re: Receller



    Uzman Üye

    Mesajlar: 1402
    1000100100100100
    Bulunduğunuz yer: ANTALYA/Lara
    Çocuk Sayısı: 1
    güzel tarifler
    Yukarı
    HANDAN&UMUT
    Gönderildi 19/7/2007 10:18 (#1496524 - Cevapladığınız Konu : #65000)
    Konu: RE: Receller


    Onur Üyesi

    Mesajlar: 6037
    5000100025

    Çocuk Sayısı: 1
    erik marmelatı tarifi bilen varmı
    Yukarı
    annesininkuzusu
    Gönderildi 24/7/2007 15:54 (#1510730 - Cevapladığınız Konu : #65000)
    Konu: Re: Receller


    Uzman Üye

    Mesajlar: 2395
    2000100100100252525
    Bulunduğunuz yer: yalova, çiftlikköy
    Çocuk Sayısı: 2
    burada ceviz reçeli yapıyorlar. daha yemedim ama en kısa zamanda denemeyi düşünüyorum. sanırım yapımı çok zor. ama burada bazı komşular biliyor. bir ayrıntıda ceviz yeşilken yapılıyormuş. enteresan değilmi
    Yukarı
    ezgili dünyam
    Gönderildi 9/8/2007 15:12 (#1552872 - Cevapladığınız Konu : #65000)
    Konu: RE: Receller



    Onur Üyesi

    Mesajlar: 4894
    20002000500100100100252525
    Bulunduğunuz yer: Hayat bir sınavsa adımı yazar çıkarım.
    Çocuk Sayısı: 2

    İşte şeftali reçellerim. Kıvamı biraz sulu oldu ama ne yapayım ilk denemem.

     

    http://img392.imageshack.us/img392/1806/reeller020te1.jpg

    Yukarı
    HANDAN&UMUT
    Gönderildi 9/8/2007 20:04 (#1553597 - Cevapladığınız Konu : #65000)
    Konu: RE: Receller


    Onur Üyesi

    Mesajlar: 6037
    5000100025

    Çocuk Sayısı: 1
    bunların üstüne tülbent örtüp güneşlenmeye çıkarırsan kışın daha güzel olur
    Yukarı
    ezgili dünyam
    Gönderildi 9/8/2007 21:06 (#1553662 - Cevapladığınız Konu : #1553597)
    Konu: RE: Receller



    Onur Üyesi

    Mesajlar: 4894
    20002000500100100100252525
    Bulunduğunuz yer: Hayat bir sınavsa adımı yazar çıkarım.
    Çocuk Sayısı: 2

    HANDAN&UMUT - 9/8/2007 20:04 bunların üstüne tülbent örtüp güneşlenmeye çıkarırsan kışın daha güzel olur

    Ben resimlerini çekebilmek için dışarıya çıkarmıştım, güneşte bekleyince dahamı güzel oluyor.

    Yukarı
    HANDAN&UMUT
    Gönderildi 10/8/2007 11:49 (#1554810 - Cevapladığınız Konu : #65000)
    Konu: RE: Receller


    Onur Üyesi

    Mesajlar: 6037
    5000100025

    Çocuk Sayısı: 1

    OZAMAN DAHA DAYANIKLI OLUYOR

    FAZLA SUYUDA GİTMİŞ OLUYOR

    Yukarı
    helin03
    Gönderildi 11/10/2007 17:48 (#1724786 - Cevapladığınız Konu : #65000)
    Konu: Re: Receller


    Kıdemli Üye

    Mesajlar: 878
    500100100100252525
    Bulunduğunuz yer: Laleler diyar hollanda
    Çocuk Sayısı: 1
    kuru erik receli tarifi bilen varmi .
    Yukarı
    Seyhan Su
    Gönderildi 20/10/2007 01:54 (#1746540 - Cevapladığınız Konu : #65000)
    Konu: RE: Receller



    Uzman Üye

    Mesajlar: 2377
    2000100100100252525
    Bulunduğunuz yer: ALMANYA/ kitzingen
    Çocuk Sayısı: 2
    bisey sorcam genelde soguduktan sonra kapagini kapatin demissiniz.
    benim bildigim kaynar kaynar kavonoza koyulup hemen kapak kapatilir
    soguduktan sonra kapatinca bozulmuyormu?
    bozulmuyorsa birde öyle deneyeyim
    Yukarı
    Seyhan Su
    Gönderildi 27/10/2007 23:03 (#1766819 - Cevapladığınız Konu : #65000)
    Konu: Re: Receller



    Uzman Üye

    Mesajlar: 2377
    2000100100100252525
    Bulunduğunuz yer: ALMANYA/ kitzingen
    Çocuk Sayısı: 2
    BANA NIYE CEVAP VERMIYORSUNUZ
    RECEL YAPACAGIM SIZI BEKLIYORUM
    Yukarı
    PIRIL
    Gönderildi 27/11/2007 19:00 (#1836573 - Cevapladığınız Konu : #65000)
    Konu: Re: Receller



    Faal Üye

    Mesajlar: 426
    10010010010025
    Bulunduğunuz yer: KONYA
    Çocuk Sayısı: 1
    arkadaslar ceviz reçeli yedim. süper tadı. mutlaka deneyin . nerde satıldığını bilenler banada söylesin.
    Yukarı
    helin03
    Gönderildi 27/11/2007 22:32 (#1836933 - Cevapladığınız Konu : #65000)
    Konu: Re: Receller


    Kıdemli Üye

    Mesajlar: 878
    500100100100252525
    Bulunduğunuz yer: Laleler diyar hollanda
    Çocuk Sayısı: 1
    seyhansu bende gece recel yaptim ama tarifimde kaynar olarak soyluyordu cam siselere koyucaksin ters cevirip serin karanlik bir yerde tutucaksin ben yaptim ilk recelim olmasaina ragmen cok guzeldi.biraz sekil deyistirdi benimki marmelad gorunumunde recel .bencede kaynar koy daha iyi gibi.
    Yukarı
    LİYUZA
    Gönderildi 19/3/2008 13:08 (#2103529 - Cevapladığınız Konu : #65000)
    Konu: RE: Receller


    Onur Üyesi

    Mesajlar: 10314
    50005000100100100
    Bulunduğunuz yer: EN DEGERLİ VARLIGIM ,MİNİK ERKEGİM.YANINDA...
    oooo ne güzel valla reçeller ev yapımı hemde insanın canı cekıyo valla bılsem yapardım bende
    Yukarı
    güzideee
    Gönderildi 24/11/2008 19:42 (#2608275 - Cevapladığınız Konu : #65000)
    Konu: Re: Receller



    Uzman Üye

    Mesajlar: 1651
    10005001002525
    Bulunduğunuz yer: Tekirdağ
    Çocuk Sayısı: 1
    Ayva reçeli çok güzel oluyor kızlar. Ama ben daha hiç yapmadım hep annem yapar. Reçel değil de tatlı gibi oluyor. Harika.
    Yukarı
    kırmenekşesi
    Gönderildi 24/4/2009 11:59 (#2977565 - Cevapladığınız Konu : #2608275)
    Konu: Re: Receller



    Onur Üyesi

    Mesajlar: 4586
    20002000500252525
    Bulunduğunuz yer: istanbul
    Çocuk Sayısı: 2
    ŞEFTALİDE MÜKEMMEL OLUYO DENEYİN DERİM HELE KOKUSU MUHTESEM BEN ÇOK SEVERİM
    Yukarı
    pindal
    Gönderildi 12/11/2009 14:45 (#3253321 - Cevapladığınız Konu : #65000)
    Konu: Re: Receller


    Onur Üyesi

    Mesajlar: 3211
    20001000100100

    Çocuk Sayısı: 2
    ayva reçelinin tam mevsimi rendeleyerek deneyin derim ve çekirdeklerini de içine renk vermesi için atmayı unutmayın.

    Çilek , kayısı, şeftali gibi reçelleri bir taşım kaynadıktan sonra kevgire alıp şekerini koyulaştırdıktan sonra tekrar atarsanız meyveleriniz tane tane kalır erimez

    Güneşte bekletmekde reçele ayrı bir koyuluk veriyor

    Yukarı
    serik
    Gönderildi 24/6/2010 11:40 (#3397617 - Cevapladığınız Konu : #65000)
    Konu: RE: Receller



    Asil Üye

    Mesajlar: 205
    100100
    Bulunduğunuz yer: Türkiye
    Çocuk Sayısı: 1
    ellerinize sağlık...
    Yukarı
    Tulez
    Gönderildi 8/8/2011 23:20 (#3648002 - Cevapladığınız Konu : #65000)
    Konu: Re: Receller


    Kıdemli Üye

    Mesajlar: 880
    500100100100252525

    Çocuk Sayısı: 1
    Bugün şeftali reçeli yaptım ben de. Bakalım nasıl olacak..
    Yukarı
    Çedene
    Gönderildi 5/9/2011 00:13 (#3657977 - Cevapladığınız Konu : #65000)
    Konu: Re: Receller


    Onur Üyesi

    Mesajlar: 11513
    500050001000500

    Çocuk Sayısı: 2
    Şeftali reçeli yaptım. 1 kg ye 1 kg şeker ölçüsüyle yaptım ama çok pişmanım

    Bence tüm meyvelerde 1'e 1 ölçü uygulaması yanlış. 1'e 1 ölçüyle yaptğım halde bir sürü şerbet arttı ve koyu olmadı cıvık cıvık. Saatlercede kaynattım oysa

    Keşke marmelat yapsaymışım
    Yukarı
    ESMERALDA
    Gönderildi 30/10/2011 21:26 (#3678974 - Cevapladığınız Konu : #65000)
    Konu: Re: Receller



    Kıdemli Üye

    Mesajlar: 984
    500100100100100252525
    Bulunduğunuz yer: kötülerin ulaşamadığı yerde EGENİN İNCİSİ İZMİRİM
    Çocuk Sayısı: 2
    Yukarı